dinsdag 20 juli 2021

Twello

Ik werd om 7 uur wakker en ging de bedstee uit. Ada was nog in diepe rust. Zij sliep tot half 9. Ook Joep kwam rond die tijd zijn bed uit. Het was droog weer. Bewolkt, maar kouder dan gisteren.
Na het ontbijt hadden we koffie en een glas melk op het zonnige terras, alvorens we op de fiets naar Twello stapten.

We namen de weg naar de IJsseldijk. Dezelfde weg als gisteren naar Deventer. Bij de spoorbrug gingen we niet de IJssel over, maar trapten dit keer van Steenkamer naar Twello, waar we bij bakkerij "De Soete Suikerbol" brood en 5 bolletjes kochten.

Daarna reden we langs het mooie landgoed met de onheilspellende naam "Duistervoorde" naar Wilp-Achterhoek, waarna we via een coulissenlandschap richting Teuge trapten. Op een bank aan de rand van een klein bosje lunchten we.

We zorgden voor voldoende voeding voor onze fietskilometers, maar de fiets van Joep kon niet opgeladen worden. Helaas was hij vergeten om de oplader mee te nemen.

We fietsten naar Teuge in de vergeefse hoop, dat daar een terras zou zijn. Derhalve reden we door naar Twello. Vandaar fietsten Bas en ik naar Huisje "Janny", waar we de oplader ophaalden.

We kregen een appje, dat de anderen op het terras van "De Waardige Waard" zaten.

Een regelrechte Suske en Wiske-titel.
"Dat wordt straks een baardige baard bij "De Waardige Waard", meesmuilde ik.

Heen en terug reden we over dezelfde weg via de Spekhoek en dwars door Terwolde.

In Twello vonden we de andere drie. Het was inmiddels lekker zonnig, zodat we op het terras een Wiezenbier namen. Joep trakteerde ons, terwijl de fiets werd opgeladen.

Met zijn vijven lagen we dubbel van het lachen, toen een tractor met een kleine versierde aanhangwagen door Twello zagen rijden.  Daarop zat een echtpaar, waarvan in ieder geval één met pensioen ging. Heel het dorp wist het meteen. Lokale tradities moet je koesteren!

Om 4 uur fietsten we terug naar camping "Nieuw Grapendaal", waar ik de finish van de Tour de France kon zien. Wout van Aert won de bergetappe met tweemaal beklimming van de Mont Ventoux. Zodoende klom team 333m.nl weer een plekje: van 5 naar 4.
Om kwart voor 6 stapten we weer op de fiets en reden terug naar Terwolde. Daar gingen we uit eten bij Brasserie "Kriebelz". Hier namen we een driegangenmenu met verschillende voorgerechten. Er waren er 2, die het Stoofpotje Stroganoff namen en 3, die forel kozen, De ervaren serveerster liet zien, hoe je eenvoudig in één keer de graten verwijderde, maar ook, hoe je de wangetjes uit de kop kon halen.

De wangetjes schijnen een delicatesse te zijn. Zelf heb ik dat niet geproefd. Na een deksels potje tomatensoep had ik voor het stoofpotje gekozen. U ziet het: ik maak er een potje van!


Bij het toetje waren we zowaar eensgezind. De door de serveerster zelfgemaakte yoghurttaart met zomerfruit was inderdaad verrukkelijk. 
Dankzij de zomerdeal hadden we een korting van € 50,25, zodat de rekening € 160,30 werd. Door de langere wachttijden, doordat het zo druk was door deze "Kriebelz Deal", trapten we om kwart over 9 terug naar de camping, waarbij het dagtotaal op 67 kilometer uitkwam.

De Engelsen en de Denen waren al een klein half uur aan het trappen, toen we de televisie aanzetten. Een minuut later scoorde Denemarken 0-1.

Nog voor rust werd het gelijk. Sport is pieken op het juiste moment.
In de verlenging wist Engeland de winnende 2-1 te scoren, zodat zij op Wembley de finale van het Europees kampioenschap tegen Italië mogen spelen. Een thuisvoordeel.
Dat hadden we in Huize "Janny" ook. Om middernacht stapten Ada en ik de bedstee in.

Geen opmerkingen: