zondag 18 juli 2021

Vijfde

De Vijfde van Beethoven is wereldberoemd.

De Vijfde van Breed zal deze status wel niet halen. Ondanks dat ik na de tijdrit gisteren nog op de tweede plaats stond bij Ploegleider, heb ik deze podiumplek niet vast weten te houden. De Tour de France duurde een sprintetappe te lang voor 333m.nl.

Verrassend genoeg won alleskunner Wout van Aert de slotetappe op de Champs Elysee. 

De winnaar van een bergetappe, een tijdrit en een massasprint hield weliswaar Mark Cavendish van het record van 35 Touretappes af, maar dit kon niet voorkomen, dat ik te weinig punten pakte om bij de eerste 3 in het algemeen klassement van Ploegleider te eindigen.


De grote winnaar was de Sloveen Tadej Pogacar, die na zijn verrassende winst in 2020 liet blijken, dat hij geen eendagsvlieg was. Koud zal hij het deze winter niet krijgen, daar hij naast de gele trui ook nog de witte trui van het jongerenklassement en de bolletjestrui aan mag trekken.

Zo dichtbij, nergens fouten gemaakt en toch  geen podiumplek. Zo moet de beste Nederlander Wilco Keldermans zich ook voelen.

Team 333m.nl had slechts één flinke tegenvaller: het vroege uitvallen van de Sloveen Primoz Roglic ten gevolge van een flinke valpartij. Desondanks reed deze gehavende klassementsrenner nog 86 punten bij elkaar. Maar door het vroege uitvallen van Roglic greep de Deense invaller Jonas Vingegaard zijn kans en werd afgetekend tweede.
De enige manier, waarop ik had kunnen winnen, was door niet de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli te kiezen, maar de Brit Mark Cavendish. Maar wie had kunnen voorzien, dat hij na jaren "droog" te hebben gestaan in de Tour de France, 4 etappes zou winnen.

Colbrelli faalde niet met 131 punten, Cavendish steeg gewoon boven zichzelf uit. Voor de rest reden al mijn renners naar behoren.

Als je vijfde wordt met 9394 deelnemers, mag je niet klagen. Dat doe ik dan ook niet. Ik weet, dat het je verdiepen in de wielrenstatistieken bij Procyclingstats  zijn vruchten af kan werpen.

Vooraf had ik blindgetekend voor een vijfde plek, terwijl ik ook nog een dag de gele trui mocht dragen!

En het leuke van sport is, dat er altijd weer nieuwe kansen komen.

Op 14 augustus start de Vuelta a España, de Ronde van Spanje. Het is dus nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geen opmerkingen: