zaterdag 17 juli 2021

"Een werkdag duurt langer!"

Vandaag was het zonnig weer. In deze tijd van het jaar betekent dat, dat de temperaturen aardig op kunnen lopen. Hetgeen ook dit keer weer klopte.

Deze zaterdag deed ik zoals gebruikelijk weer boodschappen bij "De Helianth". En even zozeer kies ik sinds mijn pensionering niet de kortste weg.
Ik had mijn vrouw beloofd om de planten in de kas op de volkstuin water te geven. En daar het bij mij gebruikelijk is, dat ik me aan mijn belofte hou, zeker bij degene van wie ik hou, liep ik op het warmst van de dag naar de volkstuin toe. Gelukkig zorgde windkracht 4 voor enige verkoeling.

Bij het Valkenburgse meer kwam ik "Krasse knar" Koos van Schie tegen, met wie ik in normale omstandigheden wekelijks mijn rondjes rijd in de Leidse IJshal.

Uiteraard nam ik even de tijd om bij te praten. Op een gegeven moment hadden we het over de marathon van Leiden, die ik op 10 oktober weer ga lopen.
"De hele?", vroeg Koos.
"Jawel", antwoordde ik: "Jij hebt toch ook wel eens 200 kilometer gereden?"
"Meer dan eens", was het weerwoord van Koos. En hij vulde dit antwoord aan met deze uitsmijter, die anderen van hem te horen kregen: "Een werkdag duurt langer!"

Hij was als melkboer een kleine zelfstandige en maakte werkdagen van 12 uur. Over de Elfstedentocht deed hij 8 uur.

Mijn beste tijd over de 1000 rondjes van Leiden ging net binnen de 7 uur 30. Dat lag indertijd in de buurt van een werkdag voor me. Ik was dan ook gewoon werknemer. Nou ja, gewoon?
Ik ieder geval liep ik wel mijn rondje van 12 kilometer in voorbereiding op de marathon over 12 weken.
Het water geven aan de planten in de kas en de deze week gepote slaplantjes was een aangename onderbreking van deze loop met warm weer.

Geen opmerkingen: