zaterdag 14 augustus 2021

Landgoederenloop

Mijn vrouw en ik maakten er een sportieve zaterdag van. Zij ging vanmorgen voor het ontbijt zwemmen in het Valkenburgse meer, ik zou vandaag een vrij lange duurloop gaan maken, terwijl ik af en toe de spieren nog voelde van de halve marathon van woensdagmiddag.
Ada ging na het ontbijt naar de volkstuin, ik deed de wekelijkse boodschappen bij "De Helianth". Het was heerlijk fietsweer, dus ik reed met een omweg via de Oostvlietweg en Voorschoten naar huis.

Daar maakte ik mijn brood klaar voor de lunch, trok mijn sportkleren aan en fietste naar de volkstuin toe. Ik stalde mijn fiets bij ons schuurtje, praatte even met mijn vrouw en liep naar raadhuis "De Paauw" toe, vanwaar ik een flink deel van de Landgoederenroute zou gaan lopen.

Het eerste deel van de route liep zuidwaarts.

Ik liep zoveel mogelijk over de onverharde paden aan de rand van de prachtige landgoederen. Doordat ik daardoor vrijwel constant in de schaduw liep, was het goed uit te houden. Hardlopen in het zonnetje was best wel warm.
Door het lopen aan de rand maakte ik wel meer meters. Dat was ook de bedoeling. Het trainen voor de marathon van Leiden is van start gegaan en dat betekent kilometervreten. 

Zo kwam ik ook langs de plek, waar vroeger de Menken melkfabriek heeft gestaan. Ton Menken, een telg uit dit ondernemersgeslacht, heeft de beste investering ooit gedaan. Dankzij de door hem gebouwde Ton Menken IJsbaan schaatsen al heel wat generaties in de Leidse regio al 45 jaar hun rondjes in de Sleutelstad. Ton, namens alle schaatsers: HARTELIJK BEDANKT!!!!!

Bij "Rust en Vreugd" nam ik geen rust. De vreugd voelde ik diep van binnen. Hoe rijk ben je, als je op je 66e nog steeds met speels gemak duurlopen van 15 tot 16 kilometer kunt maken?

Ter hoogte van de afslag naar de Horstlaan liep ik de andere kant op. Rechtsaf slaan is in Wassenaar heel gebruikelijk. Zo liep ik door het mooie Oud-Wassenaar tot ik bij het kromme huis aankwam.

Ik liep hier met een boog omheen en kwam zo bij dit weiland vol koeien uit.

Twee bruggetjes en een smal pad tussen de weilanden door en ik liep weer in de landgoederen. Over de hoofdpaden vervolgde ik de weg naar "De Paauw" en vandaar naar de volkstuin, waar ik om half 2 na anderhalf uur lopen met mijn vrouw lunchte. Na nog wat water op de tuin gegeven te hebben fietste ik om 3 uur naar huis om het zweet van mijn lijf te douchen.

Geen opmerkingen: