zaterdag 1 mei 2021

Botanische bosloop door Backershagen


De zaterdag begon zoals de meeste andere zaterdagen. Na het ontbijt fietste ik met mijn vrouw naar "De Helianth" in de Herenstraat voor wat boodschappen en het brood voor mijn schoonouders en voor ons.
Na thuis was gedronken te hebben, fietste mijn vrouw naar de volkstuin en ik naar het huis van haar ouders, waar ik voor bakker mocht spelen.

Ik fietste naar huis toe, waar ik me omkleedde en in sportkleding naar de volkstuin trapte, waar ik met Ada in het zonnetje onze boterhammen nuttigde. Zo was het goed uit te houden. In de schaduw en de wind was het toch fris.

De komende week zal het trouwens niet warmer worden.

Wat dat aangaat wordt het een voortzetting van een uitzonderlijk koude aprilmaand, waarin ik in totaal 820 kilometer gefietst heb.

Als we zo'n langdurige temperatuurafwijking eens mee mochten maken in januari of februari....

Maar dat is wellicht toekomstmuziek. Vandaag was ik in lenteweer aan het hardlopen. Vanaf de volkstuin liep ik naar Backershagen, een onderdeel van de Landgoederenroute. Het was er redelijk druk met wandelaars, maar je had ruimte zat om voldoende afstand van elkaar te houden.
Ik koos ervoor om zoveel mogelijk onverharde paden te belopen. Daardoor werd het een botanische bosloop vanaf en naar de volkstuin van in totaal 10 kilometer.

Iedereen hield zich keurig aan de regels.

Er was namelijk hondenbewaking!

Geen opmerkingen: