vrijdag 7 mei 2021

Ploegleider

Zoals de afgelopen jaren doe ik mee met Ploegleider. Je moet dan proberen zoveel mogelijk punten te scoren met een ploeg, die100 punten waard is.

Normaliter bijt de Giro d'Italia de spits af, gevolgd door de Tour de France en wordt afgesloten door de Vuelta a España.
Team 333m.nl blijft de Geuzennaam met ploegleider IJshal Leiden aan het roer.

De Ronde van Italië speelt zich dit jaar vooral af in het noorden en midden van de Laars.

Zoals gebruikelijk leun ik heel erg op Procyclingstats.com. Daar je maar voor 100 punten renners in mag kopen, moet je scherpe keuzes maken. 
Ik heb ervoor gekozen om een viertal potentiële Girowinnaars in mijn ploeg op te nemen: De Engelsman Simon Yates, de Colombiaan Egan Bernal, de Portugees Joao Almeida en de Spanjaard Pello Bilbao. Hiermee heb ik al 63 punten verbruikt.

De Belg Remco Evenepoel, absoluut het grootste talent, brengt het totaal op 73. Daar hij sinds zijn val in augustus 2020 geen koers heeft gereden, is dit een vraagteken, maar ik laat me graag positief verrassen.

Voor de overige 8 renners resteren dus slecht 27 punten. De Italiaan Fausto Masnada is een aanvaller, die nog wel eens een etappe weet mee te pakken en derde werd in de Ronde van Romandië. De Portugees Ruben Guerreiro won een half jaar geleden de bolletjestrui in de Giro, dus hij kan wel klimmen.

De Fransman Rémi Cavagna is een tijdrijder in vorm. Hij won de tijdrit in de Ronde van Romandië.
De Italiaan Matteo Fabbro reed heel goed in Tirreno-Adriatico, de kleine Giro met een toprennersveld. David Dekker, de zoon van Erik Dekker, is de enige Nederlander in mijn ploeg. Hij won de groene trui in de UAE Tour voor een aantal gelauwerde sprinters.

Jefferson Alexander Cepeda won het Jongerenklassement en werd vierde in de Tour of the Alps. De Ecuadoriaan liet daarbij gerenommeerde klimmers als Hugh Carty, Romain Bardet en Nairo Quintana achter zich.
De Noor Tobias Foss heeft een goede tijdrit in de benen en werd vijftiende in de Tirreno-Adriatico, terwijl de Italiaanse sprinter Vincenzo Albanese zevende werd in het sprintersbal in Turkije. Met deze 13 renners hoop ik hoge ogen te gooien in de Giro d'Italia.

Geen opmerkingen: