maandag 31 mei 2021

De eerste duizend

Aan de vooravond van de meteorologische zomer was het vandaag inderdaad zomers weer te noemen.

Onze kleinzoon was echter nog in winterse sferen en hield een parttime winterslaap. De driejarige sliep tot half 10. Hij begon dan ook uitgerust aan de dag, waarop hij volop kon spelen.

's Ochtends speelde hij met de brandweerauto in de tuin, 's middags speelde hij op de volkstuin. Met Ada plantte ik een paar rijen zwarte bonen en aansluitend ging ik verder met het verwijderen van heermoes.

Nadat de peuter op de volkstuin was opgehaald door zijn vader, fietsten mijn vrouw en ik naar huis, waar ik me omkleedde. In sportkleding aten we in de tuin, waarna ik meteen na de avondmaaltijd op de fiets stapte. Met Jos Drabbels reed ik naar "De Bult", waar Andrea Landman de droogtraining van de IJVL vanavond verzorgde.
Het was even wennen om in deze temperatuur te sporten. Het was flink zweten. Andrea had een zeer gevarieerde training met veel oefeningen van een halve minuut opgesteld. Kort maar krachtig. Je voelde ze goed, maar dat is vermoedelijk ook de bedoeling.

Er zaten een paar voor mij nieuwe oefeningen bij. Toch verrassend na 34 jaar droogtraining. Na een uur vrij intensief getraind te hebben, fietste ik naar huis toe. Daar kon ik de totaalstand van de maand mei opnemen. De afgelopen maand het ik 1048 kilometer weggetrapt, waarmee het aantal kilometers van 2021 op 4230 uitkwam. De eerste 1000 van het jaar.

In Groningen zouden ze zeggen: "'t Kon minder!"

Dat dachten de Nederlandse regering en de NAM ook....

Geen opmerkingen: