woensdag 19 mei 2021

Giroblauw

In de jaren '70 en '80 had je de giro nog en maakten befaamde komieken reclame voor giroblauw.

Koot en Bie gingen John Cleese voor.

Op dit moment wordt in Italië de Giro d'Italia verreden. Zoals gebruikelijk doe ik mee met Ploegleider. Na de rustdag van gisteren gaat de Ronde van Italië verder. De Race door de Laars is ongeveer halverwege.

Er kan dus een tussenbalans worden opgemaakt. En die is keihard. De eerste helft is behoorlijk mislukt. Met 419 punten ben ik terug te vinden op de 2550e plaats. Met 3681 deelnemers betekent dat, dat ik aan de staart van het peloton bungel. De koploper heeft met 793 punten bijna het dubbele aantal.
Zoals altijd kun je het best de fout bij jezelf zoeken. Ik heb geïnvesteerd in klassementsrenners en klimmers met het oog op de vele bergetappes in het tweede deel van de Giro. Mijn sprinters lieten het afweten.

Remco Evenepoel bemoeit zich niet met de massasprints, maar staat keurig tweede in het algemeen klassement, dus hij gaat nog genoeg punten scoren. Dat geldt niet voor David Dekker. Hem had ik hoger ingeschat, net als Vincenzo Albanese, die 8e werd tijdens de etappe, dat ik hem reserve had gezet.
Ik heb dus geen gelukkige hand van wisselen.

Maar goed, de Ronde van Italië gaat vandaag pas echt beginnen. Er komen weinig sprintetappes meer, dus de klassementsrenners en de klimmers kunnen aan de bak. Met Egan Bernal in de roze trui, Evenpoel als tweede, Simon Yates als negende en Tobias Foss, Pello Bilbao, Joao Almeida, Fausto Masnada en Ruben Gerreiro ook nog in de top-25 zie ik nog wel kansen om flink te stijgen. Maar ja, daar heb je ook bergetappes voor.

De winnaar van het bergklassement draagt in Italië echter geen bolletjestrui, maar de blauwe trui. Giroblauw dus!

Geen opmerkingen: