maandag 31 mei 2021

Giro d'Italia

De Giro d'Italia is gisteren afgesloten met een tijdrit, en daarmee ook Ploegleider. Bij de wielrenners won Egan Bernal. Een terechte winnaar. Hij reed vanaf het begin al attent van voren mee. Deze Colombiaanse klimmer kende slechts één zwakke dag. Toen sleepte zijn ploeg en landgenoot Dani Martinez hem er doorheen.

Zelf heb ik het wat minder gedaan als ploegleider. Ik had Bernal in mijn ploeg, maar dat was niet genoeg voor een hoge klassering. Met 1515 punten eindigde ik bij Ploegleider als 945e. Van de 3684 deelnemers is dat geen slechte klassering, maar ik had graag stukken hoger gestaan.
Simon Yates, Joao Almeida en Tobias Foss reden naar behoren. De Noor zelfs boven verwachting. Remco Evenepoel was een vraagteken, daar hij een maand of 9 geen wedstrijden had gereden. Ook hij reed, ondanks het uitvallen, voor Ploegleider een goede Giro. Remi Cavagna reed 2 goede tijdritten, maar had net als Evenepoel niets extra's.
Vincenzo Albanese reed ook beven verwachting goed, maar net op de dagen, waarop ik hem reserve had staan.

De eerste tegenvaller was Pello Bilbao, die als kopman minder bracht, dan ik had verwacht. Dat gold ook voor de rest van mijn ploeg. Fausto Masnada, Ruben Guerreiro, Matteo Fabbro, David Dekker en Jefferson Alexander Cepeda scoorden onder de maat.
Nu moet je als leidinggevende altijd de fout bij jezelf zoeken. Ik had gewoon te weinig sprinters opgesteld en te veel verwacht van de klimmers.

Maar goed, het leuke van sport is, dat er altijd weer nieuwe kansen komen. Komende maand begint de Tour de France....

333m.nl is weer van de partij!


Geen opmerkingen: