zaterdag 8 mei 2021

Keerpunt

Vanaf maart is het aanhoudend te koud voor de tijd van het jaar.

Mochten we deze vrijwel constante wind uit het noorden in januari en februari krijgen met een maandgemiddelde van 3 tot 4 graden te laag, dan komt er gegarandeerd een Elfstedentocht.

Met een temperatuur van 3 graden onder nul was het op klomphoogte vannacht behoorlijk koud te noemen.

De middagtemperatuur van vandaag was ook koeltjes te noemen.

Vorig jaar was het op 8 mei tweemaal zo warm!

Mijn vrouw vertrok vanmorgen naar de volkstuin, ik haalde de boodschappen voor haar ouders en voor onszelf. Vanaf "De Helianth" bracht ik mijn schoonouders hun brood, waarna ik doorfietste naar de volkstuin, waar ik wat verse boterhammen achterliet voor mijn trouwe levenspartner.

Intussen was het begonnen te regenen. Niet hard, maar wel heel langdurig. Na thuiskomst ruimde ik de boodschappen weg en liep naar het revalidatiecentrum in Oegstgeest, waar een van mijn 8 zussen nog steeds aan haar herstel werkt. Het was nagenoeg dezelfde loop als met Koningsdag, met op de terugweg wederom de IJsbaan.

Het verschil was, dat toen de zon scheen en vandaag niet. Het was een grauwe dag. Desondanks zou qua weer vandaag wel eens het keerpunt kunnen zijn, net zo goed als het revalidatiecentrum dat was bij de loop. Na langdurig te koud weer krijgen we vanaf nu te maken met normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Waar we nog geen keerpunt hebben bereikt is met de coronamaatregelen. Ondanks dat we allebei gevaccineerd zijn tegen corona, is er slechts 1 bezoeker per dag toegestaan in het revalicatiecentrum.

Met de mobieltjes praatten we met elkaar, terwijl we elkaar door het raam konden zien. Het is even niet anders. Het is behelpen. Van jongs af aan zijn wij dat echter gewend. Met 14 mensen in een klein huis was het ook inschikken. Kijken naar wat je hebt en niet wat je mist. Zoals een toverbal, die je met 12 kinderen moest delen. Iedereen mocht 1 kleur, dan was de volgende aan de beurt! Goed voor de weerstand....

Zo restte ons niet meer dan bij het afscheid te zwaaien naar elkaar.

Geen opmerkingen: