zondag 9 mei 2021

Moederdag met grondboor

Kleine potjes hebben grote oren. Dat bleek maar weer op deze instabiele moederdag. 

De temperaturen waren vandaag plotsklaps tweemaal zo hoog als gisteren. Koude en warme lucht mengt zich niet zo soepel, dus we kregen vanmorgen en aan het begin van de middag enkele onweersbuien te verwerken.

Na de lunch was het droog en fietsten we naar de volkstuin. Daar deden we wat kleine klusjes, voordat onze oudste dochter met haar zoon op bezoek kwam. Hij bleek over een uitstekend geheugen te beschikken, want hij begon al spoedig over de grondboor.

Vorige week was onze kleinzoon in de auto in slaap gevallen, dus hij keek ook naar "Waterman" over de Wieden en de Weerribben. Daarbij ging presentator Menno Bentveld met een grondboor meten, hoe diep het grondwater zat. Gefascineerd keek de driejarige ernaar.
"Oma heeft ook een grondboor", zei Ada, en ze vulde aan: "Op de volkstuin."

Nadat de kleine tuinman een paar kleine kruiwagens met kiezelsteentjes had weggebracht, kwam hij terug op de grondboor. Even later stond hij met opa een gat te boren op een plek, waar nog niets geplant was.

Zo konden we zien, dat er onder de vruchtbare bovenlaag van zo'n 20 cm een dikkere laag zand lag. Het grondwater zat op zo'n 50 cm diepte. Bijzonder nuttige informatie voor een peuter. Maar ja, welke andere peuter vraagt op Moederdag om een grondboor?

Geen opmerkingen: