donderdag 27 mei 2021

Kalibreren in komkommertijd

Om te zeggen, dat we de afgelopen dagen heerlijk lenteweer hebben, is een tikkeltje overdreven.

Nu was het tijdens het kampeerweekeinde in Landsmeer, waarvan binnenkort wat meer op dit blog komt, niet bepaald warm te noemen, maar vergeleken met de Pinksterdagen heeft de temperatuur toch nog een stapje terug gedaan.

Eergisteren kwamen we terug. Dit hield in, dat we gisteren en vandaag een aardige hoeveelheid wasgoed hadden, terwijl er ook de nodige boodschappen gedaan moesten worden. Zowel gisteren als vandaag reed ik 's morgens naar "De Helianth" in de Herenstraat om de voedselvoorraad aan te vullen.
Gisterenmiddag reed ik opnieuw naar Leiden, waar de bestelde accu voor de laptop bij Computer Care aan de Telderskade was gearriveerd.

De accu werd voor me in de laptop geplaatst. Daarnaast werd me uitgelegd, hoe ik de laptop moest kalibreren. De service van Computer Care is gewoon goed te noemen.
Thuisgekomen begon ik hier aan, waarna ik naar de spectaculaire bergetappe in de Giro d'Italia ging kijken. Mijn zoon Siebe tipte mij over deze etappe. Samen met Ronald Meijer had hij in deze prachtige omgeving de San Valentino en de Sega di Ala beklommen.

Op deze slotklim ging roze truidrager Egan Bernal kapot.

Vanmorgen werd ik om 6 uur wakker. Daar ik een aardig vol programma had, trok ik mijn sportkleding en hardloopschoenen aan en om half 7 liep ik naar de volkstuin via de kortste weg en via een iets langere weg terug naar huis.


Bij het Valkenburgse meer is het fietspad verbreed en ligt er nu prima skeelerasfalt. Nu de werkzaamheden nog niet helemaal klaar zijn is het nog wat modderig, maar het is alvast een tip.

Na me na ruim 8 kilometer gedoucht te hebben, ontbeet ik met mijn vrouw, die daarna naar haar ouders ging. Ik deed zoals gezegd boodschappen, waarna ik deze thuisbracht en vrijwel meteen doorfietste naar trainingsmaat Aad van Tol, van wie ik een zestal komkommerplanten kreeg.
Bij de thee konden we bijpraten over het schaatsen, of beter het gebrek daaraan door de coronacrisis.

De Leidse IJshal was immers vanaf half december al gesloten, zodat de "Krasse knarren" het zonder hun vaste dinsdag- en donderdagtraining moesten doen. Maar goed, we zijn nu individueel in training voor het nieuwe schaatsseizoen en kijken uit naar de dag, dat de IJshal weer open gaat.

Na een kleine anderhalf uur vertrok ik met 6 komkommerplanten in mijn fietstas naar de volkstuin, waar ik ze neerzette voor mijn vrouw. Zij heeft groene vingers en ik ben op dat gebied een beginneling.

Ik fietste naar huis toe en lunchte daar. Anderhalf uur later stapte ik op mijn oude Batavus Jakima en trapte naar het huis van mijn schoonouders, waar ik van fiets wisselde met Ada. Ik bracht haar fiets naar fietsenmaker Van Vliet, waar ik mijn Batavus Galibier ophaalde, die de jaarlijkse onderhoudsbeurt had gekregen. Ik liet de fiets van mijn vrouw achter, die eveneens nagekeken zou gaan worden.
Thuisgekomen had ik met al deze korte ritjes toch 46 kilometer gefietst in deze komkommertijd.

Geen opmerkingen: