zaterdag 27 maart 2021

Landgoederenloop


Nu het schaatsseizoen erop zit, kan ik me gaan richten op het hardlopen. Vanmiddag begon ik daarmee, nadat ik vanmorgen als boodschappenjongen had gefungeerd. Terwijl mijn vrouw naar de markt bij molen "De Valk" ging, fietste ik naar "De Helianth" voor de wekelijkse broodbestelling en voor wat boodschappen voor mijn schoonouders.

Er stond een flinke wind, zodat ik flink door moest trappen bij het bezorgen van de boodschappen, waarna ik doorfietste naar Leidschendam, waar ik een klein pakketje moest bezorgen. Na gedane zaken fietste ik via de Landgoederenroute naar de volkstuin, waar ik met Ada in het lentezonnetje lunchte.
Mijn vrouw ging verder met planten, ik had een duurloop van 10 kilometer gepland. Vanaf de tuin liep ik naar de Landgoederenroute. Onderweg had ik gezien, dat er aardig wat bloemen in bloei stonden.
In de bossen heb je niet zoveel last van de tegenwind. Ik koos ervoor om zoveel mogelijk onverharde paden te nemen. 


Zo kwam ik op allerlei pittoreske hoekjes.


Het spreekt voor zich, dat deze duurloop diverse keren werd onderbroken voor het nemen van de foto's.

Als 65-plusser heb ik daarvoor een speciale ontheffing gekregen van Diederik Gommers van het Outbreak Management Team. Vannacht gaat de klok een uur vooruit, hetgeen een kortere nacht betekent.


Ondanks dat het prima wandelweer was, was het niet druk in dit deel van de Landgoederenroute. Zo kon ik lekker doorlopen tot de volgende fotostop.

Met veel plezier heb ik de 10 kilometer volbracht. 

Een toptijd was het niet, maar ik had wel een toptijd!

Geen opmerkingen: