dinsdag 30 maart 2021

"Nu zijn alle opa's en oma's er!"

Het was vandaag het prachtig lenteweer op de voorlaatste dag van maart. Dat kwam mooi uit, want we wilden vandaag naar Rotterdam fietsen. Onze kleinzoon was jarig.

Langs de Vogelplas, waar we 40 dagen geleden met veel plezier hebben geschaatst, reden we naar Stompwijk en vandaar naar Zoetermeer, waar we via de Driemanspolder naar Pijnacker fietsten.

Daar lunchten we in het zonnetje in een klein parkje. We vervolgden de weg over, voor zover het kan in deze omgeving, landelijke weggetjes. Zo kwamen we Rotterdam binnen, waar we redelijk snel bij het feestvarken waren.

In deze coronatijd konden we in de tuin zitten met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Het was ruim 22 graden Celsius.

Onze kleinzoon straalde: "Nu zijn alle opa's en oma's er!"
Het waren een paar genoeglijke uren in de tuin, waarbij de driejarige zo druk aan het spelen was in de zandbak, dat hij helemaal vergat om zijn taart op te eten.
Wij deden dat niet. Onze dochters waren er ook, zodat alleen de Spaanse tak van het gezin ontbrak, maar onze zoon belde om te feliciteren.

Rond 4 uur fietsten we weer naar Leiden over deels dezelfde wegen en deels andere. Bij de Driemanspolder aten we een appel en een banaan.

Langs de Vogelplas reden we naar huis toe, waar de kilometerteller aangaf, dat we vandaag 71 kilometer gefietst hadden. Opa en oma hadden een leuke dag gehad, net als de driejarige.

Geen opmerkingen: