woensdag 31 maart 2021

"Je hebt regels en gezond verstand!"

Het is vandaag de warmste maarttemperatuur ooit gemeten. In Arcen werd het 26,1 graden Celsius.

Het meest bijzondere was, dat het in delen van het land op klomphoogte had gevroren.

Het was een beetje een rommeldag. Vanmorgen sprak ik een "Krasse knar" uit de Leidse IJshal. Heel wat van hen zijn rond de 75 jaar oud. Deze trainingsmaat was anderhalf uur aan de lijn om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie te maken. Hij kon eind april terecht.
Nadat ze uren bezig waren om een DigiD voor zijn vrouw te maken, kon zij voor de prik komend weekeinde al terecht. Wie het nog snapt, mag het zeggen.

Het is dus niet zo gek, dat er prikkers zijn, voldoende vaccins en er toch lege prikhallen. Waar gaat het mis?

Op weg naar de boerenmarkt fietste ik langs de huisartsenpraktijk om mijn bloeddruk te laten meten. Door de coronacrisis is er geen inloopspreekuur, maar de assistente mat de bloeddruk: 157 om 80. Een keurige score. Driekwart jaar geleden was het voor het laatst gemeten.
Een artikel in Trouw over nachtelijke spierkrampen was de aanleiding om weer eens naar mijn huisarts te gaan. In het artikel werd een link gelegd tussen deze krampaanvallen en nifedipine, één van de bloeddrukverlagende medicijnen, die ik slik. Over deze medicatie moet ik binnenkort een afspraak maken met de huisarts.

's Middags was ik met mijn vrouw naar de zomerse volkstuin gegaan. Daarvoor hadden we tussen de middag Paul Crezee op bezoek in onze achtertuin. We hadden het over allerlei dingen en ook het bij tijd en wijle onbegrijpelijke coronabeleid kwam ter sprake. Paul wist dit treffend te verwoorden: "Je hebt regels en gezond verstand!"

En laat Marijn de Vries dit zwabberende en onlogische beleid afgelopen maandag ook prachtig verwoord hebben met haar column onder de pakkende titel "Woedend was ik, op Diederik Gommers".

Geen opmerkingen: