maandag 8 maart 2021

Paul Dirkse

In het Leidsch Dagblad kon vorige week de opgewekte Leidse wethouder van Sport melden, dat het eindelijk gelukt was om een consortium te vinden, dat Sportboulevard De Vliet gaat bouwen met daarin de nieuwe IJshal en het combibad.

Paul Dirkse heeft alle reden om opgelucht en trots te zijn. Hij heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen, dat we eind 2022 kunnen schaatsen in een mooie energiezuinige IJshal
Hoe anders was het eind 2016, toen de schaatswereld op zijn achterste benen stond, toen kersvers wethouder Dirkse het in zijn hoofd haalde, om de geplande nieuwbouw uit te stellen ten faveure van een grotere Vijf Meihal. 

Wie mij toen had voorspeld, dat ik nog eens lovende woorden aan Paul Dirkse zou wijden, had ik voor gek verklaard. Welnu, bij deze dus. 
Op mijn werk was ik kritisch. Als me iets niet beviel, dan zei ik dat ook. Maar als je dat doet, dan moet je het ook op kunnen brengen om complimenten te geven, als iets wel goed gaat.

De sportwethouder heeft een beginnersfout gemaakt, maar hij is daar op teruggekomen. Dat klinkt heel logisch, maar in de politiek is het dat allerminst. Ik zou de bestuurders de kost niet willen geven, die blijven volharden in een eenmaal genomen foute beslissing. Je hoeft maar naar Alphen aan den Rijn te kijken om te zien, waar dat op uitloopt.
In januari 2019 wist Paul Dirkse haarfijn uit te leggen, waarom diverse buurgemeenten echt niet meer over de brug zouden komen voor de 333-meterbaan. In 2018 hadden de politieke partijen 4 kansen op rij gehad om zich aan de een jaar eerder gemaakte afspraken te houden. Deze lieten ze allemaal lopen.

Zodoende klonk 2 weken later het "It giet oan" voor de 250-meterbaan. Als schaatsers mogen we de vrijwel volledige Leidse gemeenteraad dankbaar zijn, dat wij straks in een mooie IJshal mogen schaatsen.

Leiden kan straks trots zijn op de nieuwe sportcomplexen. In deze coronacrisis is duidelijk geworden, hoe belangrijk sport is om weerstand, zowel fysiek als geestelijk, op te bouwen.

Parijs mag dan zijn Boulevard de la Madeleine hebben, wij worden heel blij van de Leidse Sportboulevard!

Geen opmerkingen: