vrijdag 12 maart 2021

Afgunst in Alphen


In alle euforie over de komst van de prachtige IJshal "De Vliet" waren we ze bijna vergeten, maar zij ons blijkbaar niet. In het Leidsch Dagblad stond het  een en ander te lezen over hoofdstuk zoveel van de mobiele ijsbaan in Alphen aan den Rijn.
Sportwethouder Gert-Jan Schotanus van Nieuw Elan denkt in mei duidelijk te hebben of de komst ervan haalbaar is. In oktober 2018 kwam dezelfde wethouder al met dit plan voor een mobiele 400-meterbaan op de proppen. Toen was het al zonneklaar, dat het enkel en alleen bedoeld was om te voorkomen, dat Alphen aan den Rijn mee zou moeten betalen aan de komst van een 333-meterbaan in Leiden, zoals een jaar eerder was afgesproken met alle sportwethouders en beleidsambtenaren in de Leidse regio.

De Alphense schaatsclubs waren zelfs bereid om 3 van de 7 ton voor hun rekening te nemen, maar sportwethouder Schotanus negeerde dit genereuze gebaar. Daar had deze saboteur geen zin in. Deze rol speelde hij met tijdrekken vol overgave.

En dan komt Nieuw Elan nu weer met het al eerder afgeserveerde plan voor de mobiele ijsbaan, waar de eigen Alphense schaatsers niet op zitten te wachten, precies op het moment, dat Leiden op het punt staat om daadwerkelijk met de bouw van de Leidse Sportboulevard te beginnen.
Dat kan maar één ding betekenen. Afgunst!
Aan het begin van deze eeuw leek het er lang op, dat in Alphen aan den Rijn een groot schaatscomplex met een 400-meterbaan en 2 kunstschaatsbanen zou verrijzen. Dit project is nooit van de grond gekomen. 

En dan is het natuurlijk heel vervelend, dat het in Leiden wel gaat lukken. Dan gaat de aandacht uit naar de Leidse sportwethouder Paul Dirkse, terwijl je als Alphense sportwethouder zelf in het middelpunt van de belangstelling wilt staan. En met de mobiele ijsbaan lukt dat op een letterlijk en figuurlijk goedkope manier prima!

Maar beste Alphense sportbestuurder, wees maar niet bang, dat ik u vergeten ben en vergeten zal. Volgend jaar zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. Hoewel geen inwoner van Alphen aan den Rijn beloof ik  hierbij, dat ik op mijn blog dan aandacht zal besteden aan Nieuw Elan!
Afgunst in Alphen is dus volstrekt overbodig....

Geen opmerkingen: