vrijdag 10 juli 2020

"De verkeerde andere kant!"

Het was een krampachtige dag vandaag. Letterlijk dan, want bij het opstaan voelde ik lichte krampscheuten in mijn linkerkuit en dat bleef de hele dag zo. Een mysterieus verschijnsel, daar ik na de strandtraining alleen gisteren 5,5 kilometer gelopen heb. Voor zo'n afstand draai ik mijn hand niet om.
Nu had ik vandaag een rustige maar gezellige dag. Onze kleinzoon was onze logé. Hij werd vanmorgen pas om 9 uur wakker. Daar mijn vrouw een uur eerder naar haar werk vertrokken was, kon opa Breed de hele dag met Faas optrekken.
Anders dan KNMI-meetpunt Voorschoten suggereert, heeft het vanmorgen in onze omgeving enkele millimeters geregend. In onze tuin sinds gisterenmorgen 12 millimeter.
Zodra het droog was, stapten we op de fiets voor diverse boodschappen. Na de drogist in de Stevenshof reed ik door naar kinderboekenwinkel "Silvester" en "De Helianth".
Thuisgekomen mocht opa meteen uit dit klassieke kinderboek voorlezen. Daarna werd het lunchtijd en aansluitend voor Faas speeltijd. Om een uur of 2 gingen we kijken bij de bouwplaats van de Rijnlandroute. De kleine machinist bofte, want we konden op korte afstand zien hoe een graafmachine zand in een laadbak, die een meter of 50 verderop door de chauffeur werd gelost door de laadbak leeg te kiepen.

Ada was inmiddels ook thuis. Met zijn drietjes fietsten we naar de volkstuin, waar onze logé lekker dreutelde. Toen hij een paadje te vroeg afsloeg, typeerde hij het met kinderlogica volkomen raak: "De verkeerde andere kant!"
Met het zonnetje afgewisseld door Hollandse wolkenluchten genoten we van de schoonheid, die een moestuin ook in zich heeft.
's Avonds aten we raapstelen van de tuin.

Geen opmerkingen: