zondag 12 juli 2020

Bavarian curling

Sinds vorig seizoen biedt de Leidse Schaatshal Bavarian curling aan, dat ook bekend is onder de naam Eisstockschiessen. Het heeft een zekere gelijkenis met curling en jeu-de-boules.
De bedoeling van het spel is om als team de ijsstokken zo dicht mogelijk naar de Daube, een puck, over het ijs te laten glijden.
Dit kan door zelf zo zuiver mogelijk op de Daube te mikken, of om een Eisstock van de tegenpartij weg te stoten. Als iedereen van beide teams van in principe 4 spelers geweest is, dan worden de punten geteld. De Eisstock, die het dichtst bij de Daube ligt, levert 3 punten op. Voor iedere ijsstok die dichterbij ligt dan die van de tegenstander, komen er nog 2 punten bij. De winnaar krijgt alle punten in deze ronde.
In totaal worden er 6 rondes gespeeld met wisselende kansen.
Bavarian curling is een leuke bezigheid voor jong en oud. Het is zeer geschikt voor een uitje voor familie, vrienden of bedrijven. De prijs is € 20,- per persoon met een minimum van 8 personen.
Uiteraard is het afhankelijk van de beschikbaarheid van ijs. Er is volop gelegenheid voor een clinic op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur. In overleg zijn er ook nog enkele uren 's avonds en in het weekeinde beschikbaar.
De medewerkers van de Schaatshal helpen u graag bij het samenstellen van het voor u perfecte arrangement, inclusief of exclusief horeca. Stuur een mail naar bavariancurling@schaatshalleiden.nl en vraag een passende offerte aan die aansluit op uw specifieke wensen.

Geen opmerkingen: