zaterdag 11 juli 2020

"Opa hardlopen?"

Onze logé is een uitstekende slaper. Het lukt onze kleinzoon regelmatig om het klokje rond te slapen. Op een ochtendhumeur zul je hem dan ook niet betrappen. Integendeel: dan is hij het zonnetje in huis.
Om 9 uur was hij wakker. Mijn vrouw ging boodschappen doen, ik had een vrolijke oppasdienst. Bij de eerste leesboekjes van groep 3 zou zijn ontbijt zomaar een titel kunnen zijn: "Faas eet kaas".
Toen mijn vrouw terugkwam met de boodschappen, kon ze meteen door. We hadden om 11 uur afgesproken bij haar ouders. Daar zou Faas door zijn ouders opgehaald worden.
In de zonnige tuin zaten we een genoeglijk anderhalf uur te praten met elkaar. Onze kleinzoon dreutelde lekker mee. Ada werd "Grote oma" en haar moeder moest het doen met: "Kleine oma".
Kleinkinderen zijn onbetaalbaar!
Bij het verlaten van ons huis had hij gezien, dat ik mijn hardloopschoenen aantrok, hetgeen bij hem de vraag ontlokte: "Opa hardlopen?"
Opa kon dat bevestigen.
Bij het weggaan bij het huis van mijn schoonouders liepen opa en kleinzoon hand in hand hard naar de auto van zijn ouders toe.
Het was een goede warming-up. Ik had om 1 uur met Hans Boers afgesproken om een rondje te gaan lopen door de Vlietlanden. We vertrokken vanaf de Kniplaan. De pontonbrug, die maandag in gebruik genomen gaat worden als de brug over de Vliet gerepareerd gaat worden, lag al klaar.
Met het oog op de marathon van Leiden op 22 november een uitgelezen mogelijkheid om op dit bijzondere onderdeel van de 42.195 meter te trainen.
Op mijn verzoek liepen we aanvankelijk wel rustig. Door de krampscheuten van gisteren en een enkele vanmorgen bij het opstaan was ik wel voorzichtig geworden. Maar gaandeweg de loop van 9 kilometer over grotendeels onverharde paden en grasvelden werd ik wel steeds zekerder. Ik voelde verder niets verontrustends.
Wel was het stukken rustiger dan toen wij een vorige keer samen dit rondje Vlietlanden liepen. Het grasveld bij het strandje was nu overgenomen door de wilde ganzen. We eindigden het rondje bij de Vogelplas. Hopelijk kunnen we daar over een half jaar weer eens op schaatsen.
Na afloop van de veldloop fietste ik nog een stukje met Hans mee om via de Northeylaan, de Velostrada, de Horstlaan en de Landgoederenroute naar de volkstuin te fietsen. Daar at ik nog even wat boterhammen met "Grote oma". Ik lustte nog wel wat na "Opa hardlopen!"

Geen opmerkingen: