dinsdag 7 juli 2020

Eisstockschiessen

Vorig jaar oktober maakte ik in de Leidse IJshal kennis met Eisstockschiessen. Toen kon ik niet bevroeden, dat ik vandaag naar de Vondellaan zou fietsen om de functie van coördinator van Bavarian Curling, zoals het ook wel wordt genoemd, te aanvaarden.
Eisstockschiessen heeft oude papieren. Pieter Bruegel de Oude schilderde het al in 1565, dus nog voor de Tachtigjarige oorlog. Met mijn bijna 65 jaar kom ik wat dat aangaat nog maar net kijken.
Desondanks help ik de vrijwilligers van de IJshal graag om deze voor Leiden nieuwe tak van sport veel regelwerk uit handen te nemen. Doordat ik op mijn werk in zowel Leiden als Katwijk in totaal 23 jaar filiaalhoofd ben geweest en daarna nog 15 jaar roostermaker was, denk ik, dat ik deze klus wel kan klaren.
Vanmiddag zat ik met ijsmeester Jan van Rijn en Hermien Ravensbergen om tafel om door te nemen, wat er allemaal bij komt kijken en hoe we er voor kunnen zorgen, dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met Eisstockschiessen. De voorbereidingen moeten in de zomer al getroffen worden, want op 3 oktober gaat de Leidse IJshal weer open.
Rond die datum ga ik met pensioen, dus ik heb dan meer tijd om het vorig jaar in de Sleutelstad opgestarte Eisstockschiessen tot een succes te maken. Maar zoals je in de zomer de basis legt voor de conditie in de winter, zo doe je dat ook met het voorbereiden van een nieuwe taak.
Je moet gewoon op tijd beginnen.

Geen opmerkingen: