donderdag 30 juli 2020

"Wie wil er mee naar Wieringen varen?"

Door de coronacrisis was het al snel duidelijk, dat als we al met vakantie zouden kunnen gaan, dat het dan in ons eigen land zou worden.

Maar doordat het tot half juli niet mogelijk was om de fiets in de trein mee te kunnen nemen, moesten we van huis uit gaan fietsen en ook op deze manier weer thuis komen.
Een artikel uit het tijdschrift "Roots" bepaalde het eerste doel van de fietsvakantie: het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Het eiland is al heel lang bezongen in het volkslied "Wie wil er mee naar Wieringen varen?".
Zo kwamen mijn vrouw en ik uit op een rondrit door het noorden van ons land. Om te beginnen in Noord-Holland, waar ik mijn 65e verjaardag vierde.
We staken het IJsselmeer over met de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren, waarna we de provincies Fryslân, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht en natuurlijk Zuid-Holland aandeden. 
Vandaag kwamen we na 11 dagen fietsen terug. We hebben in die tijd exact 921 kilometer afgelegd, hetgeen neerkomt op bijna 84 kilometer per dag. Voor 2 65-plussers geen gek gemiddelde.
De gemiddelde snelheid lag op 16,12 kilometer per uur. We zaten 57 uur en 7 minuten in het zadel. De maximumsnelheid lag op 40,96 kilometer per uur. Dat moet ongetwijfeld tijdens een van de spaarzame afdalingen gebeurd zijn.
De komende weken zal ik het nodige over onze fietsvakantie op dit blog plaatsen. Wellicht dat u dan ook de schoonheid van ons land weer ontdekt.

Geen opmerkingen: