vrijdag 3 juli 2020

Enteren

Vandaag werkte ik thuis om werk af te maken, voordat ons Bikat-uitleensysteem maandag overgenomen gaat worden door Probiblio. Ik deed dat in twee etappes.
Vanmorgen deed ik eerst boodschappen bij "Odin" in Voorschoten. Daar ik mijn gerepareerde Batavus "Galibier" even goed wilde testen, met name of de versnellingen allemaal goed pakten en hoe het nieuwe zadel goed zat, had ik een omweg bedacht. Langs de Korte Vliet en de Vliet reed ik via de Lammebrug naar het centrum van Voorschoten.
Op de Korte Vliet waren diverse roeiers actief. Ik passeerde een vrouwelijke roeister, die net van haar fietsende coach te horen had gekregen, dat er een kleine sloep precies in haar lijn dobberde.
Ze vroeg: "Wat moet ik doen?"
Nog voor de trainer kon antwoorden, had ik dat al gedaan: "Gewoon enteren!"
Ik liet de twee lachende watersporters achter mij na dit onbezoldigd advies.
Na de boodschappen thuis opgeborgen te hebben, begon ik aan mijn werk met de huiskamer als kantoor.
Om half 1 maakte ik het brood klaar en fietste naar de volkstuin, waar ik met Ada zou lunchen. Mijn vrouw had daar met een vriendin afgesproken. Voordat zij er was, had ik het laatste bakje aardbeien geplukt. Er hangen nog wel wat witte, die nog moeten rijpen, maar veel zal dat niet meer zijn.
Nadat Nelleke gearriveerd was, fietste ik met een kleine naar huis toe, waar ik aan het tweede deel van het thuiswerk begon.
Daarbij drukte ik heel wat keren op de Enter-toets.
Ik was dus druk aan het enteren.

Geen opmerkingen: