zondag 5 juli 2020

"Dat zijn gekken of het zijn Duitsers!"

De afgelopen week heeft het veel gewaaid.
Vandaag was dat niet anders. Toen we vanmiddag naar de volkstuin fietsten, kregen we de wind dan ook flink van voren.
Op de tuin waren diverse planten verwaaid. Ada was zodoende druk bezig met het opbinden van deze planten. Ik hield me intussen bezig met het plukken van aardbeien en tuinbonen.
Terwijl mijn vrouw nog op de tuin bleef werken, fietste ik via de Landgoederenroute en de Horstlaan naar mijn schoonouders om een deel van de dagoogst af te staan.
Op het kale deel van de Horstlaan kreeg ik een paar keer te maken met fikse windstoten van opzij.
Het leek meer op herfstweer dan op zomerweer. Toch weet ik uit ervaring, dat dit weer in de zomermaanden niet geheel uitgesloten is. Bij het fietsen van de Noordzeeroute bijvoorbeeld, maar ook bij een fietsvakantie in Denemarken, toen wij bij het kamperen in juli te maken kregen met een heuse storm op een regendag met 9 graden als maximumtemperatuur. Dan ik kamperen kramperen.
Hetzelfde maakte ik mee, toen ik met Joep Kapiteijn en Tim de Beer in juli 1979 een lang weekend naar Terschelling was gegaan. We kampeerden op camping "Appelhof".  Op een stormachtige zondagmiddag wandelden we over het strand. In de hoge golven zagen we een aardig stuk uit de kust twee mannen zwemmen.
Tim constateerde toen: "Dat zijn gekken of het zijn Duitsers!"
Toen dit dwaze duo uit het Noordzeewater kwam, konden we horen, dat het onze Oosterburen waren....

Geen opmerkingen: