woensdag 8 juli 2020

Hey Jude

Peace man,
Ik stam nog uit de tijd, dat marketing een ver-van-mijn-bed-show was. Als oude hippie hadden we trouwens vaak ons bed bij ons: een slaapzak.
Maar we worden allemaal een dagje ouder en wijzer. En inderdaad, soms ook eigenwijzer. Je gaat echter met je tijd mee en zo kwam ik ook in aanraking met de wondere wereld van de marketing.
Heel naïef dacht ik, dat cijfers voor een marketeer het belangrijkste instrument waren om mee te werken. Tot onze nieuwe marketeer meldde, dat rekenen niet haar sterkste punt was.
Dat bleek. Als je bij de bibliotheek in Katwijk komt werken, dan doe je dat voor minimaal een kwart eeuw. Dan tel je pas mee. En wat doet Judith? Ze vertrekt al na tweeënhalf jaar naar het ministerie van Financiën. Daar vonden ze de vondst van deze niet-rekenaar briljant. Ze zette gewoon bij de 25 een komma tussen de 2 en de 5 en ziedaar, je hebt 2,5 jaar!
Op het moment, dat het begrotingstekort tot ongehoorde hoogte is gestegen, komt deze magische vorm van rekenkunst uitstekend van pas. Onze vertrekkende collega is in staat door een - in een + te veranderen het begrotingstekort van 92 miljard euro in een handomdraai te veranderen in een overschot van hetzelfde bedrag.
Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat zij betrokken gaat worden bij het introduceren van corona-bestendige euromunten. Nu pinnen de standaard is geworden, vinden er nog nauwelijks betalingen plaats met bankbiljetten en nog minder met munten.
Welnu, het ministerie van Financiën heeft een naam hoog te houden op het gebied van het grote geld. Met enige ironie heeft minister Wopke Hoekstra een overjarige hippie uitgezocht om de eerste proefdruk van de nieuwe € 1,-munt aan de nieuwe marketeer op zijn ministerie te overhandigen. Ik kan er geen chocolade van maken, maar zij kan dat straks ongetwijfeld wel.
Om haar gunstig te stemmen, heffen wij daarom een lied voor haar aan. Zoals gebruikelijk bij marketing, wordt het in het Engels gezongen. Het refrein is eenvoudig, maar mag vanwege de corona niet meegezongen worden. Neuriën mag wel.

Geen opmerkingen: