dinsdag 7 juli 2020

Lepelaarstocht

Vanmorgen had ik een aantal korte fietsritjes, die aansluitend een aardige tocht zouden vormen. Na een tweetal supermarkten te hebben bezocht in de speurtocht naar chocolademunten, kwam ik voor het eerst van mijn leven in de Action terecht. In deze winkel in Leiden Zuidwest vond ik niet precies wat ik zocht, maar het was wel bruikbaar.
Langs de Korte Vliet en de Vliet reed ik via de Lammebrug naar Voorschoten toe. Daar kocht ik bij "Odin" sinaasappels en nectarines, waarna ik bij mijn schoonouders een houten krukje ophaalde. Met dit kleine meubel half  in de fietstas en half eruit fietste ik naar de volkstuin, waar ik nog een tiental aardbeien plukte.
Onderweg zag ik in een weiland in de verte diverse lepelaars lopen. Daar ik geen fototoestel bij me had, liet ik het voor wat het was. Bij het Valkenburgse meer kwam ik Rob Pijpers tegen, die veel mooie foto's van onze omgeving gemaakt heeft.
De Does bij Hoogmade.
Het Leeghwater-gemaal aan de Buitenkaag.
De Kagerplassen.
De weilanden bij Wassenaar.
De vaart langs de vuilstort in Wassenaar.
Op mijn verzoek maakte hij deze foto van de 7 lepelaars in het weiland bij het Valkenburgse meer. De vogels waren inmiddels een stuk verderop hun kostje bij elkaar aan het scharrelen. Denk niet, dat ik overdrijf, want vorig jaar is bij Cronesteyn ook een groep lepelaars gesignaleerd en gefotografeerd door Marit Moerman.
Zo werd een fietsrit onverwachts een lepelaarstocht.

Geen opmerkingen: