donderdag 2 juli 2020

Fietsestafetteloop

Het was vandaag het spiegelbeeld van dinsdag. Ik zou op 3 verschillende fietsen gaan rijden. Het hadden er zelfs 4 kunnen zijn, ware het niet, dat mijn vrouw gewoon op haar oude Giant naar haar werk ging en ik deze aan het eind van de dag niet hoefde om te ruilen. Anders zou er sprake geweest zijn van een fietskwartet.
Zodoende deed ik eerst wat thuiswerk, voordat ik op mijn Batavus "Jakima" naar de schoenmaker in de Bakkersteeg reed om mijn canvas fietstas op te halen. Deze was keurig gerepareerd.
Daarna trapte ik door naar de Herenstraat, waar ik bij "De Helianth" wat boodschappen deed. Ik ruimde thuis de levensmiddelen weg en liep naar de slaapkamer, waar ik mijn sportkleding aantrok voor de fietsestafetteloop.
Ik liep langs de A44 naar de Maaldrift, waar ik het doodlopende weggetje 2 keer op en neer liep. Tijdens de lockdown liep ik hier 3 keer in de week. Met de koeien en wat hazen in de wei, zwaluwen die op en af vlogen om elkaar vliegen af te vangen en aardig wat vlinders was het duidelijk zomers.
Juni was zonnig, zeer warm en nat. In onze omgeving bij KNMI-meetpunt Voorschoten, waar ik bijna langs liep, zelfs zeer nat!
De eerste keer heen en weer kwam ik niemand tegen, de tweede keer 4 auto's en een scooter.
Het plan was om 6 kilometer te lopen, maar het ging zo lekker, dat ik er 8 van maakte. Na me gedoucht te hebben, lunchte ik en ging op Ada's Batavus "Zonar" naar de bibliotheek van Valkenburg, waar ik van 2 tot 5 werkte.
Na gedane arbeid reed ik naar fietsenmaker Van Vliet, waar mijn Batavus "Galibier" inderdaad klaar was na het jaarlijkse groot onderhoud. En het moet gezegd: de fiets reed weer als een zonnetje!

Geen opmerkingen: