dinsdag 30 juni 2020

Driefietsendag

Menig kind is zijn of haar fietsloopbaan op een driewieler begonnen.
Vandaag had ik een variant daarop. Een driefietsendag. Ik zou vanmorgen mijn fiets naar fietsenmaker Van Vliet brengen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Na de zware training van gisterenavond leek het me niet verstandig om vanmorgen hard te gaan lopen.
Nu hebben we een reservefiets op de school van mijn vrouw staan. Derhalve fietste ik met haar mee om de fiets buiten te zetten en de sleutel in ontvangst te nemen. Daarna reed ik naar huis, waar ik nog wat klusjes deed voor ik om 9 uur mijn Batavus "Galibier" weg kon brengen.
Ik gaf aan, wat er vervangen kon worden en wandelde daarna naar de school om de reservefiets op te halen, waarmee ik naar huis reed. Daar pakte ik de canvas fietstas, die ik van de "Galibier" af gehaald had en deed deze op mijn oude Batavus "Jakima", waarmee ik naar de Bakkersteeg fietste.
Een paar banden om de fietstas vast te maken waren kapot en de schoenmaker zag er wel brood in om deze te repareren.
Ik reed verder naar de praktijk van mijn huisarts, waar nu alle gegevens van de bloedprik binnen waren. De doktersassistente zei: "Alles is goed. Het ziet er saai uit."
"Wat dat aangaat kan het me niet saai genoeg zijn", antwoordde ik.
Via een kleine omweg reed ik naar de fietsenmaker toe. Bij de Korte Vliet bleef de Hooghkamerbrug open staan door een storing.
Met een omweg reed ik naar Van Vliet toe. Mijn zadel moest vervangen worden en het zadel van de "Jakima" zat lekkerder dan die van de "Galibier". Ik koos een zadel, dat erg veel op dit in Oldenburg gekochte zadel leek.
Aan het begin van de middag was ik op deze winderige en koele dag thuis, waar ik me aan het thuiswerken wijdde. 
Geen slechte keuze, want 's middags regende het behoorlijk veel.
In juni had ik 1036 kilometer gefietst, waarmee het totaal van het eerste halfjaar van 2020 op 5072 kilometer uitkwam. Een gedegen voorbereiding voor onze fietsvakantie in Nederland. Doordat er geen fietsen mee mogen in de trein, zit er dit jaar geen fietstocht in het buitenland in.
Maar ons hoor je niet klagen. Nederland is ook mooi!

Geen opmerkingen: