zaterdag 6 juni 2020

Korte Vlietloop

Het was vandaag behoorlijk fris en vooral winderig.
Mijn vrouw had vanmorgen dienst op de volkstuin. Ze ging aan de slag op de bijentuin.
Voor zover bekend heeft mijn bezige bij deze bijen, gefotografeerd door Luc Knijnsberg en Bernhard Jacobi, nog niet aangetroffen.
Zelf fietste ik later naar "De Helianth", waar ik boodschappen deed voor mijn schoonouders en voor onszelf. Bepakt en bezakt reed ik tegen de wind in naar huis. Daar maakte ik een lunchpakket klaar en hing de was uit de wasmachine op.
Na onze boodschappen te hebben weggeruimd fietste ik naar de volkstuin, waar ik me over de aardbeien ontfermde. De oogst is dit jaar beduidend kleiner dan de afgelopen jaren. Helaas.
Met Ada lunchte ik op de tuin. Op de met honing besmeerde boterhammen deed ik wat aardbeien. Heerlijk.
Na de lunch reed ik op mijn stalen ros naar mijn schoonouders. Voor hen had ik ook een bakje aardbeien bij de boodschappen gestopt.
Thuisgekomen kleedde ik me om voor een duurloop van 10 kilometer. Door de pittige wind had ik een zweethemd met windbreker aangetrokken. Ik liep naar de rand van de Stevenshof, jarenlang een deel van het parcours van de marathon van Leiden.
Vandaar liep ik naar het park "Ter Wadding", waar ik een rondje over de bospaden liep om door te steken naar de Korte Vliet. Deze liep ik uit tot restaurant "Allemansgeest", waarna ik over de Hooghkamerbrug de Korte Vliet overstak. Aan de overzijde liep ik door tot de achteringang van het AZC.  Via de hoofdingang verliet ik dit terrein weer om de terugweg via de Leidse kant van de Korte Vliet te vervolgen.
Halverwege naderde ik een wandelaar. Het was een bekende van me. Toen ik bijna bij Loek Noest was, zei ik schuin van achteren: "Jij ziet ook niemand!"
Ik wandelde een kilometer met Loek op, met wie ik in de loop der jaren in de Leidse IJshal een paar duizend kilometers heb geschaatst. Ondertussen konden we even bijpraten.
Na afscheid van elkaar te hebben genomen verhoogde ik mijn tempo en liep terug naar de Stevenshof.
We hadden het getroffen met het weer. Overdag was er nauwelijks regen gevallen, maar 's avonds gingen de hemelsluizen open.

Geen opmerkingen: