maandag 1 juni 2020

Terrasvogels

Vanmiddag gingen de terrassen weer open. Heel veel mensen hebben daar naar uitgekeken. Zeker met het zonnige weer in de afgelopen maanden in het achterhoofd werd dit door velen node gemist.
Nederland telt dus miljoenen terrasvogels. Terwijl de voetbalclub met de gelijkluidende naam uit Santpoort een gewone dorpsclub is.
In mijn jeugdjaren heb ik diverse keren tegen Terrasvogels gespeeld. We voetbalden in een onderafdeling van de KNVB, de Haarlemse voetbalbond. En dat, terwijl de naam van mijn voetbalclub zo veelbelovend was: DIOS.
In het Spaans betekent Dios God. Hoger kun je nog niet komen.
Maar helaas, met mijn talenten, of beter gezegd het gebrek daaraan, kwam ik in de verste verte niet in de buurt van de kwalificatie "Godenzoon".
Bob den Uyl schreef een boek met de welluidende titel "Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam".
Dit is een woordspeling op de gevleugelde uitdrukking "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk". Welnu, voor mijn teamgenoten waren mijn briljante invallen bij het voetbal dat ook met grote regelmaat. Sterker nog, dag waren ze voor mezelf ook wel eens!
Desondanks heb ik altijd met veel plezier gevoetbald. Zo ook vanmorgen. Ik bracht even wat naar de volkstuin, waar mijn vrouw vroeg aan het werk was. Op de terugweg kwam ik IJVL-lid Jos van Teijlingen tegen, met wie ik heel veel rondjes in de Leidse IJshal heb geschaatst. Samen fietsten we een stuk op, terwijl we bijkletsten over uiteenlopende sportonderwerpen als schaatsen, zwemmen en de wintertriatlon.
Het was het begin van een Pinksterdag met prachtig weer.

Geen opmerkingen: