vrijdag 5 juni 2020

Regenpakkenweer

De dag begon, zoals al bijna een week in de weersverwachtingen zat, nat. Bij het ontbijt ging het nog, maar toen ik om half 9 op de fiets stapte om naar de bibliotheek van Rijnsburg te fietsen, regende het dusdanig hard, dat ik voor het eerst sinds een maand mijn regenbroek weer eens aantrok. Deze AGU-regenbroek was na 2 jaar niet meer waterdicht te noemen.
Mijn Schöffer outdoor jas was dat wel. Het water bleef in druppels op de jas liggen net als bij het verendek van eenden.
Na met Carolien de ingeleverde boeken op de coronaquarantaineboekenkar, een woord, dat bij Scrabble hoge ogen gooit, te hebben ingenomen en opgeruimd, fietste ik om 12 uur onder een waterig zonnetje naar huis toe. Thuis lunchte ik en kon ik genieten van twee boterhammen met honing en zelfgeplukte aardbeien. Heerlijk.
Daarna werd het tijd voor een fietsritje. Ik trapte naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland. Daar kocht ik een nieuwe AGU-regenbroek. Met het oog op de fietsvakantie van deze zomer, die vermoedelijk voornamelijk in Nederland plaats gaat vinden, een onmisbare aankoop.
Daarna reed ik door naar de bierwinkel aan de Zeemanlaan, waar ik mijn voorraad speciale biertjes aanvulde. Mijn ogen vielen bij binnenkomst meteen op een aardbeienbier.
In wisselvallig weer fietste ik met een kleine omweg naar huis toe. Telkens als ik er dacht om mijn nieuwe regenbroek aan te gaan trekken, werd het weer droog. In totaal is er aardig wat gevallen vandaag.
De eerste 5 dagen van juni heb ik 169 kilometer gefietst. Gemiddeld ruim 33 kilometer per dag. Niet gek voor een drukke werkweek.

Geen opmerkingen: