dinsdag 30 juni 2020

3 oktober

Zoals bekend kijkt vrijwel iedere Leidenaar ieder jaar weer uit naar 3 oktober. Door de coronacrisis zal het dit jaar vermoedelijk anders uit gaan pakken dan in andere jaren.
Het feest der feesten in Leiden gaat dus de wijken in. Dat komt mooi uit, want in het Morskwartier ligt de Leidse IJshal.
Gisterenmorgen ontving ik een mailtje, dat door de aangekondigde versoepeling de protocollen dusdanig zijn gewijzigd, dat de kunstijsbaan aan de Vondellaan geheel volgens planning op 3 oktober haar deuren kan openen. Ik zorg er wel voor, dat ik dan klaar voor de start ben.
Zorg ervoor, dat u dat ook bent. Want wat is er nu leuker, dan op een feestdag het schaatsseizoen feestelijk te openen op het ijs?
Eén ding is zeker: het komende seizoen zal ik vaker in de Leidse IJshal te vinden zijn dan de afgelopen jaren. Op 1 november ga ik formeel met pensioen. Door een klein stuwmeer aan verlofdagen zal de laatste werkdag rond 3 oktober vallen.
Ik ga fit met pensioen, want ik ga niet achter de geraniums zitten. Het kwam dan ook mooi uit, dat ik Willem van Vliet, de secretaris van Schaatshal Leiden, gisterenmiddag in de bibliotheek van Rijnsburg tegenkwam. 
Ik kon hem mededelen, dat ik de vacature van coördinator voor het Eisstockschiessen vanaf 1 oktober voor mijn rekening wil nemen. Als roostermaker op mijn werk ben ik aardig bedreven in het plannen en als filiaalhoofd van het Houtkwartier, Katwijk aan den Rijn en Hoornes/Rijnsoever in het regelen.
Daarnaast wil ik het schrijven van stukjes voor de Leidse IJshal wel voor mijn rekening nemen. Wat dat aangaat beschik ik over een in de loop der jaren ontwikkelde vlotte pen.
Wees maar niet bevreesd, dat ik mij na mijn pensioen ga vervelen.

Geen opmerkingen: