donderdag 4 juni 2020

Aardbeien plukken in de regen

Het weer tapte vandaag uit een ander vaatje. Na de warme zomerse dagen hadden we vandaag een bewolkte dag met van tijd tot tijd regen. In onze omgeving viel het met de hoeveelheid neerslag wel mee. Maar voor de tuin waren die kleine buitjes zeer welkom.
Normaal gesproken ga ik op donderdagmorgen altijd een stukje hardlopen. Nou ja, stukje. Niet iedereen zal 10 kilometer een stukje noemen. Vandaag zat dat er niet in. 
Door de coronacrisis moeten de teruggebrachte boeken in de bibliotheek 2 dagen in quarantaine. Dat betekent, dat ik om 12 uur moet beginnen in plaats van om 2 uur. Daar ik vanmorgen nog boodschappen moest halen, werd de tijd voor een duurloop te kort.
Allereerst fietste ik in de regen naar de schoenmaker in de Bakkersteeg, waar ik de gerepareerde Ortlieb-stuurtas van mijn vrouw op kon halen. Het was de eerste keer, dat ik regendruppels op mijn bij de Waddenvereniging bestelde Schöffer outdoor-jas kreeg.
Ik fietste door naar "De Helianth", waar ik alvast een deel van de inkopen deed voor het weekeinde. Thuisgekomen ruimde ik alles weg, waarna ik in de bibliotheek van Valkenburg nog veel meer kon gaan ruimen. Alle boeken van een volle coronaquarantaineboekenkar moesten worden ingenomen en opgeruimd. Tussendoor moest ik klanten helpen en mailtjes beantwoorden. Kortom, mijn dag was goed gevuld.
Op weg naar huis fietste ik via de volkstuin. Daar aangekomen begon het weer te regenen. Dat belette me niet om aardbeien te gaan plukken. Met een broodtrommel vol verse aardbeien fietste ik naar huis toe. Ik kan u verzekeren, dat ze heerlijk smaken.

1 opmerking:

BuffoonsForever zei

Compliment voor de leuke en informatieve blogs