zondag 28 juni 2020

Hollandse luchten boven het Haarlemmermeerse bos

Hollandse luchten zijn dankzij de schilderkunst wereldberoemd geworden. Gisteren kregen we daar mee te maken, toen wij 's middags, nadat onze kleinzoon door zijn ouders was opgehaald na een logeerpartij, om half 2 op de fiets stapten.
We hadden om 3 uur afgesproken met vrienden in het Haarlemmermeerse bos. Op de Ringvaartdijk bij de Buitenkaag begon het dusdanig hard te regenen, dat wij onze regenpakken aantrokken. Met de wind in de rug daalden we ter hoogte van Hillegom af naar de bodem van de Haarlemmermeer.
Via een nieuw slingerend fietspad tussen de hoogspanningsmasten trapten we via Beinsdorp en Zwaanshoek naar Hoofddorp. Vandaar kwamen we vrij snel in het Haarlemmermeerse bos, waar we op de dagcamping onze vrienden troffen.
Het was inmiddels droog en de zon brak zelfs door, terwijl wij voor het eerst sinds februari Bas en Nel Warnink, Rob en Margriet Ammerlaan, Willem Jongsma en Lotte van Walstijn zagen. We hadden genoeg te bepraten.
Terwijl we gezellig zaten te kletsen op gepaste afstand van elkaar en diverse hapjes en speciale biertjes proefden, kregen we te maken met Hollandse luchten boven het Haarlemmermeerse bos. Het ene moment scheen de zon uitbundig, even later zaten we weer onder de paraplu's. De wolken kwamen en gingen in rap tempo.
Om half 8 stapten we op de fiets richting Leiden. Bij het Spaarne Ziekenhuis stak de wind fors op en begon het weer te regenen. Gelukkig ging het niet zo hard als eergisteren.
Dat gold ook voor het fietsen. Door de harde tegenwind kwamen we minder snel vooruit dan 's middags. Zodoende duurde het onder Hollandse luchten een stuk langer, voordat we terug waren in de Sleutelstad.

Geen opmerkingen: