dinsdag 24 maart 2020

Lockdown lightloop

In het zonnetje en uit de wind is het erg lekker, maar we beleefden eind maart de koudste nacht van deze totaal mislukte winter.
Vooral op klomphoogte was het behoorlijk koud. KNMI-meetpunt Voorschoten was met -6,1 één van de koudste plekken van Nederland.
Als we dit weer eens in begin januari hadden gehad, dan hadden we vermoedelijk wel een paar dagen op de Vogelplas kunnen schaatsen.
Door de lockdown light, die gisterenavond is ingegaan, is het beleid, dat je wel mag sporten, maar wel in je eentje. Nu heb ik dat in het verleden vaak genoeg gedaan. Het is leuker om met trainingsmaten te sporten, maar als het alleen moet, moet je je daar niet door laten weerhouden.
Van huis uit liep ik naar een heel stil weggetje in, waar ik tussen de weilanden door 3 keer op en neer liep. In een half uur tijd kwam ik 4 automobilisten en een fietser tegen. Niet gek, zo midden in de Randstad.
Nu zal menigeen denken: "Is dat niet saai?"
Nee, dat is niet saai. Je moet gewoon genieten van het feit, dat je nog MAG lopen. Je moet in dit soort tijden niet kijken naar wat je mist, maar naar wat je hebt.
En kijken deed ik naar de vogels. Naast de gebruikelijke eenden, meerkoeten en waterhoentjes zag ik eksters, kraaien, houtduiven, zwanen, een blauwe reiger, een aalscholver en als klap op de vuurpijl 2 lepelaars. En een haas, die zigzaggend door het weiland rende.
Aan het slot van de loop zag ik een biddende valk. In tijd van nood leert men bidden!
En nu maar hopen, dat iedereen zich aan de richtlijn van anderhalve meter afstand houdt en dat iedereen zichzelf en zijn huisgenoten controleert op deze symptomen:

Want de 63 doden, die de afgelopen 24 zijn gevallen, zijn duidelijk een teken, dat de piek nog lang niet is bereikt. Het tij keren kunnen we alleen, als iedereen in Nederland meedoet!
Wat dat aangaat was het net als vroeger bij de dijkenbouw. Als iemand zijn plicht verzaakte, kon de hele polder onderlopen!
Van de regering heeft de bevolking nog 1 kans gekregen. Verprutsen we die, dan is het gedaan met de lockdown light en dus ook de lockdown lightloop van 10 kilometer. Dan gaat Nederland echt op slot!
Het is dan onvermijdelijk "You locked the door and threw away the key...."

Geen opmerkingen: