zaterdag 14 maart 2020

Het loopseizoen gaat beginnen

Daar sta je dan plotseling met een lege agenda. Het schaatsseizoen is met het sluiten van de Leidse IJshal plotsklaps tot een einde gekomen, terwijl de koorrepetitie van vanmiddag van "Projecta Musica" vanmiddag ook was afgelast.
Op de site van "Swift" was te lezen, dat de Joop Zoetemelk Classic van volgende week is afgelast. Voor diverse "Krasse knarren" zou dit de openingsrit van het wielerseizoen zijn.
Het coronavirus heeft ons land aardig in zijn greep. De eerste symptomen zijn een plotseling collectieve gekte.
Vanmorgen deden mijn vrouw en ik onze wekelijkse boodschappen bij "De Helianth". We dezen ook boodschappen voor mijn schoonouders. Ik bracht deze naar hen toe, terwijl Ada nog wat andere boodschappen deed in de Leidse binnenstad.
Na samen geluncht te hebben reed mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik bij VELT bestelde bloemzaden in de Sleutelstad ophaalde. Daarmee fietste ik eveneens naar de volkstuin. Na de bestelling afgeleverd te hebben, trapte ik door naar het station van Voorschoten, waar ik om half 4 had afgesproken met Hans Boers.
De vreemde dagen, die we nu beleven nu Nederland half op slot is gegaan, werd geïllustreerd door het halflege parkeerterrein. Normaal is deze op zaterdag vrijwel vol. Veel minder mensen zijn dus met de trein op pad gegaan.
Toen Hans arriveerde, vertrokken we voor onze eerste gezamenlijke loop in 2020. We liepen via de Horstlaan "De Horsten" in. Onderweg zagen we vrij veel fietsers en wielrenners over over de Velostrada zoeven. Onder het lopen door konden we even bijkletsen.
Op deze mooie lentedag was het in dit koninklijke landgoed vrij druk met wandelaars. Men hield voldoende afstand van elkaar teneinde besmetting tegen te gaan, zoals wij dat als hardlopers ook deden.
Na een rondje door "De Horsten" kwamen we weer aan bij station Voorschoten. Naast deze 8 kilometer hardlopen had ik vandaag met alle kleine ritjes toch nog 52 kilometer gefietst. Al met al een goed begin van het loopseizoen.


Geen opmerkingen: