maandag 30 maart 2020

Zoom

Onze kleinzoon is vandaag jarig. In normale omstandigheden waren we gisteren op bezoek gegaan, maar dit zijn bijzondere tijden. Maar door de coronacrisis zagen we er vanaf om de verjaardag op de gebruikelijke wijze te vieren. We hadden nu afgesproken om vanmorgen met zijn allen elkaar via Zoom te zien.
Daarbij bedoel ik niet het fototijdschrift Zoom, maar via het videoconferentieprogramma Zoom.
Aldus geschiedde en om 10 uur zaten we met de andere opa en oma en het hele gezin op gepaste afstand van elkaar op een virtuele verjaarsvisite. Hoe ver? In het noorden zorgden winterse buien voor een wit landschap.
Het was erg gezellig, we konden de tweejarige toezingen, zien hoe hij de door de post bezorgde cadeautje uitpakte en tenslotte hoe hij genoot van zijn appeltaart.
Wat dat aangaat mogen we blij zijn, dat je dankzij de sociale media in deze tijden van elkaar vermijden toch elkaars nabijheid kunt voelen.
Om 12 uur stapte ik op de fiets om een paar kleine klusjes te doen in filiaal Hoornes/Rijnsoever. Via het vrij rustige fietspad door de duinen fietste ik naar onze volkstuin. Het was vrij fris na een koude nacht met een matige nachtvorst.
Op klomphoogte was het nog een tikkeltje kouder. In Twente zelfs -10 graden Celsius!
Het verschil met gisteren was echter, dat de wind veel minder was, waardoor het bij dezelfde temperaturen veel aangenamer was.
Zo kreeg je een weerkaart met de wind uit zo ongeveer alle windrichtingen. Het was een bijzondere verjaardag.

Geen opmerkingen: