zaterdag 21 maart 2020

Afgelast

We werden de afgelopen weken al flink getrakteerd op evenementen en sportwedstrijden, die werden afgelast. Eerst tot 31 maart, later tot 6 april en zo zoetjes aan werd ook de maand mei en een deel van juni "schoongeveegd". 
Tijdens de toespraak van koning Willem-Alexander viel tussen de regels door te beluisteren, dat dit elkaar op afstand houden nog wel eens langer kan duren.
Vandaag kwam het KNMI met het bericht, dat de lente tegenwoordig 2 graden warmer is dan in de jaren '50. Dat mag dan in het algemeen zo zijn, voor de komende week ziet het er behoorlijk fris uit.
We krijgen de komende week mogelijk meer nachtvorst dan in de hele afgelopen winter. Vannacht kwam het in een flink deel van Nederland al tot vorst aan de grond.
En laat ik nu uitgerekend vandaag van Jaap de Gorter, met wie ik de Elfstedentocht in 1997 en 2012 heb uitgereden, deze schokkende mededeling krijgen.
Ja, in deze coronacrisis gebeuren er vreemde dingen. Van mijn Rotterdamse zwager ontving ik deze foto van de Rotterdamse hamsterwoede.
Dat Ajax in Rotterdam geen gretige aftrek vind, dat kan ik nog begrijpen. Maar dat deze schoonmaakmiddelen überhaupt in de Maasstad te koop zijn, vind ik toch verbazingwekkend. Maar dit is nog niets vergeleken met de gezamenlijke oproep van Ajax en Feyenoord.
Wie dit een maand geleden had voorspeld, was ongetwijfeld voor gek verklaard. We beleven vreemde tijden.


Geen opmerkingen: