donderdag 26 maart 2020

Corona en sport

Dat het coronavirus tot grote gevolgen heeft geleid voor de sport. De waslijst van gesneuvelde of uitgestelde sportwedstrijden is enorm lang. De voetbalcompetities liggen eruit, diverse marathons zijn verplaatst, net als de Olympische Spelen van Tokio. Ook de wielrenkalender is geschoond.
Heel de wielerkalender? Nee, een wedstrijd biedt hardnekkig weerstand. Toevalligerwijze in het land van Asterix en Obelix, die eertijds de Ronde van Gallië al volbracht hebben.
De ASO, de organisatie achter onder andere de Tour de France, hoopt dat de Ronde van Frankrijk op 27 juli toch van start kan gaan, zij het in versoberde vorm. Ik geloof er eerlijk gezegd niets van. Maar ja, geef het volk brood en spelen....
Mocht de Tour wel doorgaan, dan zou het wel eens een onvoorspelbare editie kunnen worden. Veel renners zullen immers zonder wedstrijdkilometers aan de start staan.
Het risico is levensgroot, dat de Ronde van Frankrijk niet alleen de wielrenners naar grote hoogte stuwt, maar mogelijk ook Covid-19.
Volgens de burgemeester van de stad Bergamo heeft het duel in de Champions League tussen Atalanta en Valencia op 19 februari in Milaan in het hoge aantal besmettingsgevallen. 
"Het was heel druk in het stadion en na afloop in de horeca. Die avond was er een sterke escalatie van mensen, die besmet raakten."
Er hoeven in Frankrijk maar een paar besmette mensen zich onder het miljoenenpubliek te begeven en we weten, wie  uiteindelijk de winnaar is: Magere Hein!

Geen opmerkingen: