maandag 9 maart 2020

Rebellen & Dwarsdenkers

Ieder jaar heeft de Boekenweek een ander thema. Dit jaar is dat "Rebellen & Dwarsdenkers".
Het spreekt voor zich, dat ik me prima in dit thema kan vinden.
Als je de jaren '60 en '70 hebt meegemaakt, waarin allerlei heilige huisjes werden afgebroken, dan heb je op zijn minst enig begrip voor rebellen.
Bij mij begon het al met de vakliteratuur, die ik thuis als jong kind door kon nemen.
Dat is het grote voordeel als je oudere broers hebt. Wat dat aangaat heb ik een gedegen vooropleiding genoten, waar ik mijn leven lang plezier van heb gehad.
Ik heb dan ook flink geïnvesteerd in het naast de gebaande paden wandelen. Dat deed ik dan ook vol overgave. Mijn eerste fietsvakantie was een protestfietstocht tegen de vervuiling van de Waddenzee.
In het verlengde daarvan werd ik actief in de Anti-Kernenergie Beweging met Dodewaard gaat dicht als absolute hoogtepunt.
Denk nu niet, dat ik overal tegen was. Integendeel. Ik was er op uit om de wereld te verbeteren!
Daarbij wil ik een geheim verklappen. Dat is niet helemaal gelukt....
Eerlijk gezegd begint het al bij jezelf verbeteren.
Wat wel prima lukte was het dienstweigeren. Voor alle partijen de beste keuze. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat ik anders om de haverklap straf zou krijgen wegens insubordinatie. Ik ga het liefst mijn eigen gang.
Zeker als er briljante ideeën in mijn hoofd opborrelen.
Ik kan dan ook inwendig genieten van  kleurrijke personen, die ook hun eigen gang gaan. Wat dat aangaat zit ik bij de "Krasse knarren" goed.
Maar genoeg over mijn rebellie en dwarsdenken. Er is een duo, dat dat veel beter kan en er ook veel meer succes mee heeft. Kijk naar de BOEKENWEEKBIJDRAGE VAN KOOT EN BIE.

Geen opmerkingen: