maandag 23 maart 2020

Oud papier en narcissen

Het zijn momenteel niet bepaald gewone werkdagen.
Vanmorgen leek het er echter een piepklein beetje op. Vanmorgen fietste ik voor het eerst in een week weer naar de Hoofdbibliotheek. Ik zou het oud papier afvoeren.
Op weg er naar toe reed ik langs Valkenburg en Rijnsburg om te kijken, of daar nog boeken illegaal waren ingeleverd en om te controleren, of de papiercontainer in Rijnsburg nog ruimte had. Dat bleek niet het geval. De container zat propvol.
Ik trapte door naar de Hoornes, waar een halfvolle papiercontainer stond. Daar kon ik dus terecht. Bij de Hoofdbibliotheek aangekomen bleek, dat de biebauto er niet was. Hij was in flilaal Hoornes/Rijnsoever. Ik fietste daar weer naar toe op deze zonnige doch frisse morgen.
De conciërge kon ieder moment weggeroepen worden voor een technische klus, dus ik kon de auto nog niet gebruiken. Maar dat was geen probleem. Ik had in deze vestiging nog een paar klussen te doen, dus deze handelde ik af, terwijl de conciërge naar de Hoofdbieb vertrok.
Om 1 uur was ik daar om eindelijk het oud papier weg te werken. Daarna lunchte ik en praatte met een collega, die wat spullen op kwam halen. Op gepaste afstand uiteraard.
Om 2 uur verliet ik de Hoofdbibliotheek en reed ik met de wind schuin tegen naar De Engel, waar ik bij een neef van me de narcissencollectie van mijn overleden broer Kees ging bekijken.
Na een half uur in mijn eentje langs de bloembedden gewandeld te hebben, fietste ik weer op huis aan met de wind half in de rug.
Thuis gekomen had ik een mailtje gekregen van de Centraal Apotheek, dat ik mijn bestelde medicijnen op kon halen. Dat deed ik dus maar. Met dit ritje erbij kwam de totaalstand van vandaag op 66 kilometer. Niet gek voor een doordeweekse werkdag.

Geen opmerkingen: