donderdag 19 maart 2020

Doktersadvies

Het blijft een bizarre situatie, dat een groot deel van Nederland nu thuis werkt. Zelf behoor ik ook tot dat gilde. Maar ja, als bibliothecaris hoor je niet thuis in de categorie vitale beroepen.
Maar om toch je vitaliteit te behouden, kun je thuis niet alleen achter de computer blijven zitten. Dan moet je ook je dagelijkse beweging blijven pakken. Gisteren heb ik dan ook een paar fietstochten gemaakt. Dagelijks trap ik normaal gesproken iedere dag naar Katwijk en terug. Dat ritme moet ik vast blijven houden.
Gisterenochtend haalde mijn vrouw op de boerenmarkt boodschappen, ook voor mijn schoonouders. Ik bracht dit op mijn eerste fietsrit naar hen toe en reed daarna door naar de Centraal apotheek in de Breestraat. Daar bracht ik een herhalingsrecept voor 2 van mijn 3 bloeddrukverlagende pillen.
Alleen die van hydrochloorthiazide had ik deze niet. Deze moest ik  digitaal aanvragen bij de huisarts. Daarbij stuitte ik op dit nuchtere en zeer leesbare artikel over het coronavirus.
Het doktersadvies is heel helder: hou de conditie en de weerstand op peil, ga niet urenlang op een beeldscherm kijken als dat niet strikt nodig is en ga regelmatig naar buiten, zeker als de zon schijnt.
Dat deed ik dan ook na 's ochtends 2 uur te hebben gewerkt. 's Middags lunchte ik met Ada, die daarna op de volkstuin ging werken. Ik werkte nog 2 uur thuis, waarna ik haar ging helpen met het maken van een kleine houtwal in een hoek op  de volkstuin.
Thuiswerken heeft immers ook zijn beperkingen.

Geen opmerkingen: