zaterdag 28 maart 2020

Buizerdloop

Mijn vrouw was vanmorgen naar "De Helianth" gefietst om ons brood te halen en om boodschappen te doen voor haar ouders. Na thuis koffie en thee gedronken te hebben, bracht zij de boodschappen weg en ging ik mijn inmiddels vaste rondje lopen.
Het was wat drukker op het stille weggetje dan gebruikelijk. In een half uur tijd telde ik 6 auto's, 1 tractor en 3 fietsers, die ik allemaal netjes op veilige afstand liet passeren door in het gras aan een van de kanten van de weg te gaan staan.
De sloten aan beide zijden van de weg doopte ik om in opslotgrachten.
Wat mij opviel was, dat de vogels vrijwel allemaal ontbraken. Ik miste de zaterdagvliegers. Eerst was het gissen naar de reden hiervan, maar aan het eind van de eerste terugweg zag ik de oorzaak. Er cirkelde een buizerd boven de weilanden, die even later versterking kreeg van een collega.
Deze luchtmacht was de meeste vogels kennelijk iets te machtig. Alleen een blauwe reiger en een tweetal meeuwen durfden het aan om ook het luchtruim te kiezen.
Na een buizerdloop van 10 kilometer douchte ik mij en maakte het brood klaar, waarmee ik naar de volkstuin fietste. Daar lunchte ik met mijn vrouw. Uit de wind was het heerlijk.
Ik hielp Ada met het raamwerk in elkaar te zetten, waarover het net over kan hangen om de bonen te beschermen tegen al te vraatzuchtige vogels. Daarna knipte ik de laatste stapel takken. Morgen wordt het immers guur weer.

Geen opmerkingen: