maandag 23 maart 2020

Lockdown light

Het zat er aan te komen. Nadat het afgelopen weekeinde de drukte op sommige plekken volledig uit de hand was gelopen, kon het kabinet Rutte weinig anders dan de regels aanscherpen.
Aldus geschiedde: alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden. Praktisch gezien betekent dit, dat de bibliotheek tot die datum gesloten zal blijven. Vooralsnog blijf ik dus thuiswerker.
Verder gaat er een streep door "England, my England" van "Projecta Musica". De datum van uitvoering zou op 30 mei zijn.
Nog afgezien van het feit, dat er nog flink gerepeteerd moet worden, geldt voor de laatste zaterdag in mei nog steeds een "samenscholingsverbod". Jammer, want vooral het "Requiem" van Tony Biggin bevat prachtige aangrijpende liederen.
Maar goed, het Europees kampioenschap voetbal is al een jaar uitgesteld en de Olympische Spelen van Tokio zullen binnenkort ook wel verplaatst worden naar 2021. "England, my England" kan ook een jaartje opschuiven.
De marathon van Leiden staat "met potlood" nu genoteerd voor 21 november. Ik heb nog nooit een marathon in het schaatsseizoen gelopen. We gaan zien, of dat gaat lukken.
Gelukkig heeft het kabinet gekozen voor de variant "Lockdown light". Ook al gaan de skeelertrainingen en de droogtraining tot 1 juni niet door, je mag gelukkig nog wel in je eentje fietsen en hardlopen. Ook in deze omgeving weet ik wat stille weggetjes, waar bijna nooit iemand komt. Zo kan ik me toch aan het doktersadvies houden en in mijn eentje mijn conditie in de buitenlucht op peil houden.
Daarnaast zal ik mijn kleinzoon de komende tijd niet zo vaak zien.
Maar dat is allemaal tijdelijk ongemak. Er zijn heel veel mensen, die door het coronavirus voorgoed een naaste kwijt zijn.

Geen opmerkingen: