woensdag 10 november 2021

Voortgangsrapportage

Bewolkte of onbewolkte nachten maken in deze tijd van het jaar een wereld van verschil.
Zowel gisteren als vandaag was het in het zuidoosten van ons land onbewolkt en aan de kust niet.
Het was in onze omgeving te warm voor de tijd van het jaar, toen ik om 9 uur naar de Leidse binnenstad fietste om boodschappen te doen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth". Op de terugweg naar huis fietste ik langs de Voorschoterweg, waar ik een kijkje nam bij de bouw van IJshal "De Vliet". Iedere week ziet het er weer anders uit. Dit zijn de foto's  van mijn voortgangsrapportage.
Er werd volop geheid. Dat is wel nodig, want er moeten 957 heipalen de grond in. Dan komt het geheid goed.

Na thuis de boodschappen weggeruimd te hebben en een aanvraag voor Bavarian curling verwerkt te hebben, fietste ik naar Rijnsburg, waar ik in de bibliotheek, waar ik de speciale uitgave voor Nederland Leest van "De wandelaar" van Adriaan van Dis ophaalde.

Weer thuis lunchte ik met Ada. Mijn vrouw ging naar de volkstuin, terwijl ik iemand hielp die onze regenpijp door kwam ragen. Daarna kon ik mijn sportkleding aantrekken en naar de Vondellaan fietsen om in de Leidse IJshal schaatsles te geven aan een twaalftal kinderen uit Oegstgeest. Uiteraard werd mijn QR weer gecontroleerd voordat ik naar binnen mocht.

De schaatsles had als hoofdthema het achteropzitten en daarmee ook het kunnen sturen van de schaats. De training besloten we speels met "Schipper mag ik overvaren".
Met een kleine omweg fietste ik naar huis toe. Ik had vandaag 44 kilometer gefietst. Dat ging probleemloos. 

Maar ja, met windkracht 2 gaat het ook een stuk makkelijker. Desondanks heb ik hier vergeleken met vorige week een flinke vooruitgang geboekt.

Geen opmerkingen: