vrijdag 26 november 2021

Vroege Piet op Black Friday

Regeren is vooruitzien. Al denkt onze regering daar soms heel anders over.

Op het moment, dat de vervroegde persconferentie aangekondigd werd, moest ik meteen handelen. Met ruim 60 chocoladeletters in huis was het zaak om de Sinterklaasles van de IJVL in de Leidse IJshal vandaag al te houden.
Vanmorgen fietste ik om 10 uur naar de Vondellaan, waar ik de tas met chocoladeletters neerzette en de Pietenpakken uit de IJVL-kast haalde. Alles stond klaar voor vanmiddag.
Na met mijn vrouw, die geschaatst had, koffie en warme chocolademelk te hebben gedronken, fietsten we samen in de regen om boodschappen te gaan doen. Gewoon in rustige winkels om voedsel te halen. Voor ons geen Black Friday.

Om kwart over 3 trapte ik wederom naar de Vondellaan, waar ik me in een Pietenpak hees. Hoewel het er naar uit zag, dat de Buitenschoolse sport volgende week wel door zou kunnen gaan, gaf ik een schaatsles met als thema Sinterklaas. Allerhande gewone schaatsoefeningen, maar verpakt in een oefening die Sint, Piet of paard uitvoerde. Het was een gevarieerde training.

Na de dweilpauze volgde de voorlopig laatste schaatsles van de IJVL. We beginnen om half 6 en om 5 uur begint de informele avondklok. Daar valt niet mee te schuiven.
We hadden alle groepen bij elkaar gevoegd. Vroege Piet beet de spits af met een aantal Sinterklaasoefeningen, die het uur ervoor ook langsgekomen waren.
Er volgde een ploegenachtervolging met 4 gemende groepen van beginners tot gevorderden, gevolgd door een estafette, waarbij de kinderen in tweetallen met een zak moesten schaatsen, waar iedere ronde een chocoladeletter in gestopt werd. Een leuke oefening.
Na een paar rondjes rechtsom sloten we de Pietentraining af met tweelingtikkertje op de buitenbaan.

Na de chocoladeletters uitgedeeld te hebben, kon ik in de trainerskleedkamer het Pietenpak uittrekken. En het regenpak aan, want voor de vierde keer vandaag had ik het voorrecht om in de regen te mogen fietsen.

Thuis gekomen bleek mijn vermoeden juist. Vanaf zondag sluiten alle sportinstellingen om 17.00 uur.

De maatregelen duren tot 18 december. Er staat alleen niet bij van welk jaar.....

Geen opmerkingen: