vrijdag 26 november 2021

Avondklok?

 In januari werd na veel gesteggel de avondklok ingevoerd.                                         
Als de uitgelekte voorstellen kloppen, krijgen we weliswaar geen formele avondklok, maar wel een informele. Vrijwel alle winkels, de horeca, de cultuurinstellingen en de amateursport moet om 17.00 uur de deuren sluiten, de levensmiddelenwinkels om 18.00 uur. 's Avonds is dus alles dicht en je mag thuis maar 4 personen per dag ontvangen. Met dit pakket heb je een slimme avondklok te pakken.

Als ik naar de sport kijk en de effecten hierop van de plannen, dan betekent dit, dat veel trainingen gaan vervallen. Zo ook voor de schaatstrainingen in de Leidse IJshal
Kijkend naar mijn eigen vaste ijsuren zou dit betekenen, dat de ochtendtrainingen van de "Krasse knarren" door mogen gaan. Op woensdagmiddag zou de training voor de kinderen uit Oegstgeest gehalveerd worden. Deze is van half 5 tot half 6. Vervroegen is lastig, want dat uur is aan een andere schaatsvereniging verhuurd.

De buitenschoolse sport op vrijdag zou wel door kunnen gaan, maar dan zonder dweilpauze. Dit uur is van kwart over 4 tot kwart over 5, dus het kwartier speling kunnen we benutten. Het uur van de IJVL van half 6 tot half 7 vervalt.

Het is het bekende verhaal van een half ei of een lege dop.

Maar eerst wachten we even af, wat er op de persconferentie bekend wordt gemaakt.

Geen opmerkingen: