woensdag 17 november 2021

Een heitje voor een karweitje

Na vanmorgen boodschappen gedaan te hebben op de Boerenmarkt en bij "De Helianth" fietste ik door naar de bouwplaats van IJshal "De Vliet", waar de gemeenteraad gisteren over vergaderd heeft. Er is nog geen gemakkelijke looproute naar de kunstijsbaan en het zwembad. Dat kon ik beamen. Het was na de regen van vannacht er blubberig.

Er werd nog volop geheid. Dat moest ook wel, want er moeten in totaal 957 heipalen de grond in. De Heideroosjes zijn dus nog wel even bezig.


Doordat de herfstbladeren deels zijn gevallen, had je op het smalle fietspad tussen de Vliet en IJshal "De Vliet" nu een redelijk zicht op de heiwerkzaamheden vanaf die kant.

Daar het heel aardig najaarsweer was, besloot ik via een omweg naar huis te gaan. Ik fietste naar de Vrouwenweg, waar ik de oude route van de Marathon van Leiden oppikte.
Bij het fietsen van de voormalige route bleek, dat deze uitgepeilde afstand van 21,1 kilometer definitief verleden tijd was. Er lag een nieuw fietspad langs de Rijnlandroute in aanleg, die op een heel ander punt bij de Vlietlanden uitkwam.
Ik fietste de rest van het marathonparcours na tot de molen in de Stevenshof. Een wijze keuze, want onderweg zag ik een stuiver op de weg liggen.

Had ik toch nog een heitje voor een karweitje,,,,

Geen opmerkingen: