dinsdag 2 november 2021

Een allerzieligste fietstocht

Het is vandaag exact 10 jaar geleden, dat mijn schaatsboek "Molen- en Merentocht" bij de niet meer bestaande Boekhandel van den Berg in Katwijk aan den Rijn werd gepresenteerd.

Geheel in lijn met de datum maakte ik vandaag een allerzieligste fietsrit. Het was het allereerste fietstochtje, dat ik mocht maken, nu ik na een week huisarrest. Om half 10 fietste ik in een druilerige regenbui naar de volkstuin toe, waar ik het groente- en fruitafval in het compostvat kiepte en de rijpe frambozen plukte.

Het fietsen viel me niet tegen, maar ik voelde wel, dat ik conditioneel in een week met heel weinig lichaamsbeweging achteruit gekacheld was. Ik weet meteen, waar ik de komende maanden aan moet gaan werken!
Thuisgekomen ontving ik van de "Krasse knarren" uit de Leidse IJshal een korte video via de app toegezonden. Een hart onder de riem steken heet zoiets.

Deze week laat ik de trainingen van de "Krasse knarren" aan me voorbij gaan. Ik zal me beperken tot het lesgeven aan kinderen. Daar zal ik mijn handen al vol genoeg aan hebben.
Ik hoef pas eind december weer in vorm te zijn. Vanaf die tijd heb je de meeste kans op natuurijs. En het zal leuk zijn, als ik dan weer met de "Krasse knarren" op de Vogelplas kan schaatsen.

Ik zie het dus allerminst allerzieligst in.....

Geen opmerkingen: