woensdag 17 november 2021

3G, 2G, 1G, 5G, 4G

Vroeger zeiden we, dat de R in de maand was. Tegenwoordig lijkt het meer, dat de G in de maand is. Aanleiding daartoe was het voorstel van het kabinet om bij de QR-code voortaan van 3G naar 2G te gaan.

In de Tweede Kamer kwam de ChristenUnie met het voorstel om voortaan iedereen te testen voor toegang, gevaccineerd en ongevaccineerd, de 1G.
Daar ik zelf ondanks 2 vaccinaties besmet ben geraakt met corona, weet ik uit eigen ervaring, dat de vaccins geen waterdichte garantie geven.

Als je dit voorstel aangenomen gaat worden, ga je een enorme berg plastic afval creƫren. Dit wordt of zwerfafval of het beland in de verbrandingsoven. Krikt de CO2-uitstoot lekker omhoog. Bij het produceren van de testen gaat er ook aardig wat CO2 de lucht in, net als bij het transport ervan van China naar Nederland. Volgens mij hebben we ook te maken met een klimaatcrisis!

Daarnaast loopt de testcapaciteit nu al tegen zijn grenzen aan. Niet aan de 1G beginnen dus!
Vanmiddag heb ik in de Leidse IJshal schaatsles gegeven aan kinderen. Er waren minder kinderen dan normaal. Mogelijke coronabesmettingen? Bij het begin van de schaatstraining hoorde ik van een kind, dat er op school een klas naar huis gestuurd was omdat er 4 kinderen covid hadden.
Dit ligt geheel in de lijn met het landelijke beeld: vooral onder kinderen van 5 tot 15 jaar stijgt het aantal besmettingen razendsnel. Deze week al 20.000!

Mijn vraag als nuchtere ervaringsdeskundige aan het kabinet is: als je de besmettingscijfers snel omlaag wil brengen, waarom sluit je dan de scholen niet 2 weken lang? De kinderen mogen dan zelf niet zo ziek worden, zij kunnen het wel degelijk doorgeven.
Hiermee bereik je op korte termijn meer dan met de huidige discussie over 2G en 3G.

Ik ga niet zeggen, dat vroeger alles beter was, maar wat dat aangaat was de 3G van vroeger een stuk eenduidiger dan heden ten dage.

Wie denkt, dat we nu alle G's gehad hebben, vergist zich deerlijk. Aan het begin van de coronacrisis werden diverse 5G-zendmasten in brand gestoken, die de 4G-zendmasten zouden gaan vervangen. Dat zouden we bijna vergeten.

Corona doet soms vreemde dingen met mensen.....

Geen opmerkingen: